Bankrutavusios unijos „Taupkasės“ klientai galės atgauti visus pinigus

Keli šimtai bankrutavusios „Taupkasės“ klientų įsigijusių iš įprastų indėlių ir pajų sudarytą produktą „Indėlis Plius“ gali atgauti visą įdėtą sumą, nusprendė Lietuvos aukščiausiasis teismas (LAT). Teisininkai teigia, kad nors tokia nutartis priimta tik keliolikoje bylų, LAT išaiškinimas reiškia, kad teisė į išmokas galioja visiems nukentėjusiems klientams, praneša portalas „15min.lt“.

7,91 mln. eurų vertės „Taupkasės“ paskolų portfelyje buvo 1622 kreditai.<br>V.Skaraičio nuotr.
7,91 mln. eurų vertės „Taupkasės“ paskolų portfelyje buvo 1622 kreditai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 10:11 AM

Indėlininkams teisme atstovavusi advokatė Diana Višinskienė teigė, jog LAT savo sprendime indėlininkų su „Taupkase“ sudarytas sutartis kvalifikavo kaip vartojimo sutartis. Todėl, teismo nuomone, klientai, dalis kurių iš tiesų galėjo nesuprasti, kad pinigus investuoja ne į paprastą indėlį, gavo teisę atgauti savo lėšas pagal įprastą indėlių draudimo tvarką.

„Indėlius, kurių suma yra iki 100 tūkst. eurų, išmoka „Indėlių ir investicijų draudimas“, o kas yra virš 100 tūkst. eurų arba yra pajus, yra išmokami tik pasibaigus bankroto procesui ir tik tokiu atveju, jeigu lieka kokio nors turto, kurį galima realizuoti“, – sakė advokatė.

2018-aisiais dėl nemokumo atšaukus „Taupkasės“ licenciją, netrukus buvo paskelbtas jos bankrotas.

7,91 mln. eurų vertės „Taupkasės“ paskolų portfelyje buvo 1622 kreditai. Daugiausia jų suteikta fiziniams asmenims Kauno rajono ir besiribojančiose savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.