Turgaus prekeiviai išvardijo daržovių ir vaisių kainas: štai kiek skiriasi nuo prekybos centrų

Apsilankius antradienio rytą Naujasis turgus atrodo pakankamai praretėjęs: daug tuščių prekystalių, nelabai matosi būrių žmonių. Pasak Naujojo turgaus inspektorės, keletas prekybininkų išėjo atostogų. Likę prekiautojai nesigiria ypatingai gerais pardavimais, tačiau vilties nepraranda ir dirba dėl savo nuolatinių ir naujų klientų.

Vasarą į turgavietes po stogu užsuka mažiau pirkėjų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Vasarą į turgavietes po stogu užsuka mažiau pirkėjų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Vasarą į turgavietes po stogu užsuka mažiau pirkėjų.<br>D.Umbraso nuotr.
Vasarą į turgavietes po stogu užsuka mažiau pirkėjų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Germanas Sedeika

2022-08-12 13:26

Pasak daržovių prekeivės Danutės, pardavimai suprastėjo jau pakankamai seniai. To priežastis – jau prasidėjusi lauko prekyba, dėl kurios mažiau žmonių užeina į salę.

„Daug žmonių eina į pavėsį, lauką, prekiautojams ten mažesnis nuomos mokestis. Mes, salės prekeiviai, turime savo sodus, dirbame čia daug metų“, – sakė ji.

Ji pastebėjo, kad žmonės labiausiai perka krapus, agurkus ir svogūnus. Kalbėdama apie kainas, Danutė pažymėjo, kad, prieš 4 mėnesius nežymiai pakėlusi kainas, daugiau nebekėlė.

Pavyzdžiui, 100 gramų krapų kainavo 50 centų, dabar 70. „Taip, šiek tiek pabrango, bet žmonės priprato, nes parduotuvėje vis tiek brangiau. Ta pačią prekę parduotuvėje galima rasti kad ir už visą eurą“, – kalba prekiautoja Danutė.

Jai iš dalies pritaria ir kita daržovių ir vaisių pardavėja Vita. Kaip ir Danutė, ji skundžiasi mažu pirkėjų skaičiumi. Pasak Vitos, vasarą įprastai sumažėja prekyba, daugiausia ateina nuolatinių klientų, o naujų beveik nėra.

Atskirų prekių, kurias dažniausiai perka klientai, ji nenurodė. „Kadangi yra nuolatiniai klientai, mes žinome tų klientų poreikius ir stengiamės juos patenkinti“, – nurodo prekiautoja Vita.

Paklausta apie kainas, Vita išskyrė bulves. „Daugiau nei pusę metų bulvės kainavo vidutiniškai apie 1,20 euro už kilogramą, o dabar tas pačias bulves jau galime parduoti už 60–80 centų, tai beveik 50 proc. pigiau.

Bet taip bus laikinai“, – atskleidė Vita. Prekiautoja taip pat mano, kad lauko prekiautojams pardavimai sekasi labiau, tačiau savo vietos ji nepaliktų dėl nuosavų klientų.

Savo patirtimi pasidalino ir Azerbaidžano kilmės prekiautojas Fikret: „Šiais metais sumažėjo klientų, šiek tiek sunkiau eina pardavimai. Irgi turiu nuolatinių pirkėjų, jie daugiausia perka džiovintus abrikosus, trešnes, įvairių riešutų.“

Pasak jo, kai kurių prekių kainos nežymiai paaugo, tarp jų yra klientų perkami džiovinti abrikosai ir slyvos, kurių kaina siekia 7,50 ir 10,50 Eur atitinkamai.

Sutikti pirkėjai pasitaikė įvairių nuotaikų ir poreikių. Viena pirkėja Dita pasidalino, kad dažnai apsilanko turguje, o daugiausia perka įvairias daržoves: bulves, pomidorus, agurkus.

„Kainos pakilo, aišku, bet nesikandžioja, net man, pensininkei. Visada gali pasižiūrėti, kur pigiau yra“. Jai pritaria ir kita pirkėja, Viktorija, kuri, nors ir rečiau užeina, irgi pasižiūri pigesnių prekių, daugiausia mėsos ir žuvies.

O štai kitas pirkėjas, išreiškęs norą likti neįvardintas, prie prekystalių būna labai retai, dažniau apsilanko čia įsikūrusioje vaistinėje, bet, kai atsiranda poreikis, nusiperka vasariškų daržovių ir žalumynų. Nelabai sureikšmina kainų, lengvai įperka reikiamas prekes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.