Šio banko klientai turėtų suklusti – toliau didinamos indėlių palūkanos

SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas. Nuo balandžio 18 dienos bankas už 12–23 mėnesių terminuotuosius indėlius mokės 2,55 proc. metų palūkanas (anksčiau buvo 2 proc.). Banko statistika rodo, kad šiemet gyventojai tokio termino indėlių sutartis sudaro dažniausiai – jos sudaro 56 proc. terminuotųjų indėlių sutarčių per pirmąjį metų ketvirtį.

SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>I.Danieliūtės nuotr.
SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>I.Danieliūtės nuotr.
SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 10:29 AM

„Rinkai ir jos lūkesčiams toliau keičiantis, vėl didiname indėlių palūkanas. Kaip rodo mūsų duomenys, klientai aktyviai reaguoja į indėlių palūkanų pokyčius – vasarį fiksavome stiprų terminuotųjų indėlių šuolį. Kovą klientai buvo dar aktyvesni ir sudarė daugiau negu 7 kartus daugiau terminuotųjų indėlių sutarčių negu vidutiniškai jų buvo sudaroma per vieną praėjusių metų mėnesį.

Norime dar labiau paskatinti klientus atsigręžti į indėlius kaip patogią ir paprastą priemonę taupyti, ypač kalbant apie finansinę atsargą, kuri turėtų siekti 3–6 mėn. būtinųjų išlaidų sumą“, – sako Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Kaupiamųjų indėlių, kuriems SEB bankas yra jau anksčiau padidinęs palūkanas, pastaruoju metu klientai per mėnesį sudaro beveik 2 kartus daugiau negu pernai. Naujoms ir šiuo metu galiojančioms kaupiamųjų indėlių eurais sutartims taikoma 1 proc. metinė palūkanų norma.

„Kaupiamasis indėlis suteikia galimybę bet kada nemokamai įdėti savo lėšas ir jas pasiimti, toks sprendimas tinkamas klientams, nenorintiems sudaryti ilgesnio laikotarpio indėlių sutarčių, tačiau pageidaujantiems gauti palūkanas už kaupiamas lėšas“, – mini E. Dovbyšienė.

Kaupiamojo indėlio terminas nenustatytas, o palūkanos apskaičiuojamos nuo indėlio sąskaitoje esančios pinigų sumos kiekvieną dieną ir išmokamos kartą per mėnesį. SEB banko klientai kaupia naudodamiesi kaupiamuoju indėliu ir tuomet, kai atideda lėšas į vieną iš penkių taupymo tikslų skaitmeninėje taupyklėje SEB banko programėlėje.

„Visais šiais veiksmais siekiame didinti gyventojų finansinį raštingumą, skatinti taupymo įgūdžius, kad jie nelaikytų turimų lėšų tiesiog sąskaitoje, o naudotųsi kaupiamųjų ar terminuotųjų indėlių paslauga pagal savo poreikius. Tiems gyventojams, kurie turi ilgalaikių taupymo tikslų ir jau yra sukaupę finansinei pagalvei, siūlome ir įvairius investavimo sprendimus. Pavyzdžiui, investavimo robotą mobiliojoje programėlėje, kuris pateikia asmeninę investavimo rekomendaciją“, – sako E. Dovbyšienė. Naudojantis investicijų robotu investuoti į SEB grupės valdomus investicijų fondus galima nuo 1 euro, į ETF fondus – nuo 50 eurų.

Nuo balandžio 18 d. SEB banke 12–23 mėnesių terminuotųjų indėlių metinė palūkanų norma yra 2,55 proc. (buvo 2 proc.). Šios palūkanos taikomos naujų verslo ir privačių klientų terminuotojų indėlių eurais sutartims. Minimali terminuotojo indėlio suma yra 100 eurų.

SEB bankas vienas iš nedaugelio bankų rinkoje moka palūkanas už trims mėnesiams atidedamas santaupas, banke 3–5 mėnesių terminuotųjų indėlių metinė palūkanų norma yra 1,25 procento.

Primenama, kad SEB bankas palūkanas gyventojams ir įmonėms už terminuotuosius indėlius po ilgo laiko vėl pradėjo mokėti 2022 metų spalio mėnesį – po to, kai Europos Centrinis Bankas pradėjo kelti bazinių palūkanų normas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.