Vienas bankas dar kartą padidino palūkanas už indėlius: paskelbė, kiek mokės

SEB bankas nuo rugsėjo 4 dienos už 12 mėnesių terminuotuosius indėlius privatiems ir verslo klientams moka 3,8 proc. metų palūkanas (anksčiau 3,5 proc.), o už kaupiamuosius indėlius, į kuriuos lėšas galima bet kada įmokėti ir nemokamai pasiimti – 2,25 proc. metų palūkanas (anksčiau 2 proc.). Didinamos ir kitų, trumpesnio laikotarpio indėlių palūkanos.

Nuo rugsėjo 4 d. trumpalaikių 3–5 mėnesių terminuotųjų indėlių metų palūkanos yra 2,8 proc.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nuo rugsėjo 4 d. trumpalaikių 3–5 mėnesių terminuotųjų indėlių metų palūkanos yra 2,8 proc.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 11:56 AM

Nuo rugsėjo 4 d. trumpalaikių 3–5 mėnesių terminuotųjų indėlių metų palūkanos yra 2,8 proc. (anksčiau buvo 2,5 proc.). Už 6–8 mėnesių terminuotuosius indėlius eurais bankas moka 3,00 proc. (anksčiau buvo 2,75 proc.) metų palūkanas, o už 9–11 mėnesių – 3,3 proc. (anksčiau buvo 3 proc.) metų palūkanas. 12–23 mėn. (nuo 366 dienos) indėliams taikomos 3,3 proc. (anksčiau 3 proc.) metų palūkanos.

„Europos centriniam bankui vasarą dar padidinus bazines palūkanų normas, sekame rinkos tendencijomis ir toliau keliame indėliams taikomas palūkanas. Pastebime, kad gyventojai reaguoja į indėlių palūkanų pokyčius ir vis daugiau savo turimų lėšų nukreipia į terminuotuosius ar kaupiamuosius indėlius. Toliau didindami indėlių palūkanas norime paskatinti gyventojus taupyti pinigus sumaniai ir išnaudoti šiuo metu rinkoje kylančias palūkanas savo naudai, pasirūpinti finansų atsarga, kurią kaupti ir didinti ypač aktualu po didesnių vasaros išlaidų“, – sako Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Remiantis SEB banko statistika, gyventojų santaupos terminuotų ir kaupiamųjų indėlių forma nuo metų pradžios paaugo 2,5 karto. Šiuo metu 30 proc. gyventojų lėšų banke yra saugomos indėliuose. Sukaupę finansinę pagalvę gyventojai skiria lėšų investicijoms į vertybinius popierius, fondus, taip pat naudoja SEB banko investicijų robotą mobiliojoje programėlėje. Birželio pabaigoje gyventojų investicinis portfelis SEB banke buvo 19 proc. didesnis nei 2022 m. birželio pabaigoje.

„Terminuotasis indėlis yra patraukli ir patogi taupymo forma finansų pagalvei. Šias lėšas, siekiančias nuo 3 iki 6 mėnesių būtinųjų išlaidų, gyventojai turėtų laikyti atskirai nuo kitų pinigų, tačiau lengvai pasiekiamas, jei nutinka kas netikėto ir reikia šiomis lėšomis pasinaudoti“, – mini E. Dovbyšienė.

Kita taupymo forma – kaupiamasis indėlis yra patogus taupymo būdas tiems klientams, kurie baiminasi, kad sukauptų lėšų gali prireikti anksčiau negu sueis terminuotojo indėlio terminas ar nenorintiems įsipareigoti ilgesniam laikui.

„Pasirinkę kaupiamąjį indėlį gyventojai gali pinigus gali bet kada įmokėti ir vėl juos nemokamai pasiimti, t.y. visiškai lanksčiai elgtis su savo sukauptomis lėšomis ir tuo pačiu gauti palūkanas. Taip taupyti rekomenduojama didesniems pirkiniams, šventėms, atostogoms“, – mini E.Dovbyšienė.

Kaupiamojo indėlio terminas nėra nustatytas, o palūkanos apskaičiuojamos nuo indėlio sąskaitoje esančios pinigų sumos kiekvieną dieną ir išmokamos kartą per mėnesį.

SEB banko indėlių palūkanos taikomos naujai sudarytoms verslo ir privačių klientų terminuotojų indėlių eurais sutartims. Minimali terminuotojo indėlio suma yra 100 eurų. Indėlio sutartį gyventojai gali paprastai ir greitai sudaryti internetu, laikotarpio pabaigoje indėlis ir palūkanos pervedamos į sąskaitą SEB banke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.