Ragina keisti taisykles keliautojams – pokyčiai lauktų lėktuvuose

Europos Parlamentas siekia suvienodinti lėktuvų rankinio bagažo kainų ir dydžio taisykles, kad būtų lengviau keliauti, sakoma rezoliucijoje, kurią trečiadienį Strasbūre patvirtino dauguma įstatymų leidėjų.

Europos Parlamentas siekia suvienodinti lėktuvų rankinio bagažo kainų ir dydžio taisykles, kad būtų lengviau keliauti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Europos Parlamentas siekia suvienodinti lėktuvų rankinio bagažo kainų ir dydžio taisykles, kad būtų lengviau keliauti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 6:06 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 6:07 PM

Iki šiol oro linijų bendrovės gali laisvai nustatyti savo bagažo kainų ir dydžio taisykles.

Rezoliucijoje sakoma, kad priemonė būtų naudinga keleiviams, būtų didesnis kainų skaidrumas.

Jei būtų taikomos vienodos taisyklės, keliautojams nereikėtų nerimauti dėl leistino rankinio bagažo dydžio ir svorio jungiamuosiuose skrydžiuose ir keliaujant skirtingomis oro linijomis.

Rezoliucija nėra teisiškai įpareigojanti, bet politiškai svarbi, nes dabar Europos Komisija raginama pateikti konkrečias politines įgyvendinimo priemones.

Įstatymų leidėjų pasiūlymas taip pat susijęs su 2014 m. Europos Teisingumo Teismo sprendimu, kad už rankinį bagažą negali būti taikomi jokie papildomi mokesčiai, jei neviršijami įprasti matmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.