Paskaičiavo, kiek už spalio šildymą turės susimokėti panevėžiečiai: kainos gali pradžiuginti

Šių metų spalio mėnesį Panevėžio gyventojams už centralizuotai tiekiamą šilumą 50 kv. m ploto buto šildymui renovuotame name vidutiniškai reikia mokėti 16 eurų, tuo metu senos statybos ir energetiškai neefektyviame name – 23 eurus.

Pigesnė šių metų spalio šiluma turėjo įtakos tam, kad gyventojai už būsto šildymą mokės mažiau.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pigesnė šių metų spalio šiluma turėjo įtakos tam, kad gyventojai už būsto šildymą mokės mažiau.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 12:15 PM, atnaujinta Nov 15, 2023, 12:16 PM

Anot bendrovės „Panevėžio energija“, būtent pigesnė šių metų spalio šiluma turėjo įtakos tam, kad gyventojai už būsto šildymą mokės mažiau.

„Šių metų spalį daugiabučiai gyvenamieji namai buvo pradėti šildyti tik viena diena vėliau nei pernai, tačiau šio spalio mėnesio antroji pusė buvo net 3,7 laipsnio šaltesnė nei praėjusiais metais. Nors vėsesni orai lėmė 42 proc. didesnį šilumos suvartojimą, tačiau gyventojams spalio mėnesio šilumos kaina 6,96 ct už kWh, lyginant su 2022 metų spalio mėnesiu, buvo net 37 proc. mažesnė“, – teigiama įmonės pranešime.

Nurodoma, kad antrąjį rudens mėnesį nerenovuotuose daugiabučiuose namuose 50 kv. m buto šildymui Panevėžio gyventojai vidutiniškai suvartojo 323 kWh šilumos. Išlaidos už šildymą tokio dydžio būstui vidutiniškai sudaro 22,50 euro. Tuo metu pernai šios išlaidos vidutiniškai apie 30 eurų.

Naujuose ar renovuotuose daugiabučiuose namuose tokios pat kvadratūros buto šildymui šilumos reikėjo mažiau šilumos – vidutiniškai 225 kWh. Tad už tokio dydžio būsto šildymą gyventojai vidutiniškai mokės 15,50 euro, kai praėjusių metų spalį vidutiniškai mokėta apie 16 eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.