Bažnyčia įsitaisė specialų aparatą – naujovės prireikė dėl pokyčių gyventojų piniginėse

Išmaniosios technologijos jau žengia ir į bažnyčią. Savo socialinių tinklų paskyras turi ne tik popiežius, bet ir dažnas Lietuvos dvasininkas arba bažnyčia. Be to, vis daugiau bažnyčių tikinčiuosius aukoti kviečia dedant grynuosius ne į aukų krepšelius ar lėkšteles, o banko mokėjimo kortelėmis. Visai neseniai tokia galimybė suteikta Šv. Jurgio parapijos tikintiesiems Kėdainiuose.

 Vis daugiau bažnyčių tikinčiuosius aukoti kviečia ne į aukų krepšelius ar lėkšteles, o banko mokėjimo kortelėmis. Visai neseniai tokia galimybė suteikta Šv. Jurgio parapijos tikintiesiems<br> S.Bitkausko/rinkosaikste.lt nuotr.
 Vis daugiau bažnyčių tikinčiuosius aukoti kviečia ne į aukų krepšelius ar lėkšteles, o banko mokėjimo kortelėmis. Visai neseniai tokia galimybė suteikta Šv. Jurgio parapijos tikintiesiems<br> S.Bitkausko/rinkosaikste.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas

Dec 21, 2023, 10:22 AM, atnaujinta Dec 21, 2023, 10:56 AM

Kaip „Rinkos aikštei“ pasakojo Kėdainių Šv. Jurgio parapijos klebonas kunigas Sigitas Bitkauskas, galimybė paaukoti bažnyčiai banko mokėjimo kortele – naujas reiškinys jo vadovaujamoje parapijoje, tad ne visi tikintieji apie tai žino, tačiau didžiuosiuose šalies miestuose jau keletą metų tikintiesiems tokia galimybė suteikiama.

Dalis pagyvenusių žmonių ne visada moka naudotis technologijomis, o kitiems tai pernelyg neįprasta ir galbūt netgi svetima. Tačiau po truputį ir ši naujovė tampa vis populiaresnė – žmonės aukoja Bažnyčiai ne tik po sekmadieninių mišių, bet ir už įvairius patarnavimus – vestuves, krikštynas ar mišias už mirusiuosius. Žinoma, vis dar populiariausia bažnyčioje aukoti grynaisiais, tačiau tendencijos keičiasi.

Reikia prisitaikyti

Dvasininkas sakė, kad tokia idėja jam gimė neatsitiktinai. Gana dažnai jis susidurdavo su atvejais, kai į Dievo šventovę užsukę tikintieji neturėjo grynųjų pinigų, nes tiesiog jų nesinešioja – visur atsiskaito tik banko mokėjimo kortelėmis.

„Pas mus čia naujiena, o didžiuosiuose miestuose toks būdas egzistuoja jau keletą metų. Tiesiog turime prisitaikyti prie laikmečio – dažnai žmonės neturi grynųjų. Taip jau yra, kad dalis žmonių jų ir visai nenaudoja.

Tad pastatėme aparatą, kuriuo išmanūs tikintieji ir galės naudotis. Mano nuomone, tokie aparatai ilgainiui turės atsirasti visose bažnyčiose, tai neišvengiama, mat žmonės kuo toliau, tuo mažiau naudoja grynųjų pinigų“, – pastebėjo dvasininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.