Kaip išsirinkti tinkamą taupymo būdą?

Dinamiškame šių dienų finansiniame pasaulyje reikalinga galvoti apie taupymo būdus, kad finansinis saugumas būtų jaučiamas itin stipriai. Bene kiekvieno gyvenime gali atsirasti neplanuotos išlaidos, ar noras įsigyti didesnį pirkinį, o galbūt tiesiog jaustis kuo saugiau finansiniu atžvilgiu. Tiesa, kadangi finansinių galimybių pasaulis yra pakankamai pažengęs, gali būti pakankamai sudėtinga išsirinkti, kuri taupymo priemonė yra efektyviausia ir tinkamiausia. Saldo Bank pateikia, kaip galima sutaupyti ir ką vertą pasirinkti, atsižvelgiant į taupymo tikslą.

Kartais gali atrodyti, jog biudžeto planavimas nėra tikslingas žingsnis, siekiant finansinio saugumo ar nepriklausomybės, tačiau aiškus pajamų ir išlaidų išrašymas gali padėti susilaikyti nuo nereikalingų ar spontaniškų pirkinių.<br>„Pexels“ nuotr.
Kartais gali atrodyti, jog biudžeto planavimas nėra tikslingas žingsnis, siekiant finansinio saugumo ar nepriklausomybės, tačiau aiškus pajamų ir išlaidų išrašymas gali padėti susilaikyti nuo nereikalingų ar spontaniškų pirkinių.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-27 13:00

Biudžetas – pirmasis žingsnis pradedant taupyti

Kartais gali atrodyti, jog biudžeto planavimas nėra tikslingas žingsnis, siekiant finansinio saugumo ar nepriklausomybės, tačiau aiškus pajamų ir išlaidų išrašymas gali padėti susilaikyti nuo nereikalingų ar spontaniškų pirkinių. Kuomet aiškiai žinote, kokias pajamas gaunate, ir kiek išleidžiate, galite nustatyti, kokią sumą sutaupyti yra realu ir įmanoma. Jei, tarkime, jau turite tam tikrą sutaupytą sumą, verta apgalvoti apie terminuotąjį indėlį, kurio pagalba įdarbinate pinigus. Be to, jei žinote, kokią tiksliai sumą galite skirti santaupoms, galima nustatyti tam tikros sumos pervedimus į taupomąją sąskaitą arba naudotis taupomosios sąskaitos automatiniu pinigų pervedimu.

Biudžeto planavimas gali prasidėti ir nuo finansinių pajamų užrašymo: atlyginimo, investicijų, pavyzdžiui, terminuotų indėlių pajamas ir kitus šaltinius. Tuomet reikalinga išvardyti ir išlaidų elementus. Daugelis mano, jog biudžeto laikotarpis yra nesvarbus, tačiau reikalinga pasirinkti , ar norite kurti biudžetą kas mėnesį, kas ketvirtį, arba kas metus. Dauguma žmonių naudoja mėnesinį biudžetą, kadangi tai leidžia suplanuoti biudžetą tiksliau ir aiškiau.

Išmanus apsipirkimas

Šiais laikais itin išpopuliarėjo apsipirkimas internetu, tam didelę įtaką, tikėtina, padarė ir karantinas, paskatinęs mus apsipirkti internetu. Tiesa, toks pasirinkimas gali sumažinti neplanuotų pirkinių riziką. Kai esame parduotuvėje ir apsiperkame fiziškai galime pirkti ne dėl to, kad reikia, tačiau dėl to, kad matome. Geras patarimas – neiti į parduotuvę alkaniems ar neapsipirkinėti iškart gavus atlyginimą, kadangi taip padidėja rizika apsipirkti to, kas nereikalinga.

Pinigų įdarbinimas

Turint aiškų tikslą ir pinigų sumą, galima įdarbinti pinigus, tam puikiai tinka terminuotieji indėliai. Saldo Bankas siūlo uždirbti net iki 4,6% palūkanų per metus. Neatšaukiamas terminuotasis indėlis yra saugi ir efektyvi priemonė uždirbti pinigus.

Neatšaukiamasis terminuotasis indėlis veikia tokiu principu: įnešate tam tikrą sumą lėšų bei laikote jas tiek, kiek sutariate su banku, dažniausiai tai būna laikotarpis nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tiesa, per sutartą laikotarpį asmuo, įnešęs indelį, pinigų išsiimti negali (nebent sąlygos numato kitaip), tačiau tai itin padeda atvejais, kuomet sutaupytus pinigus išleidžiate kitiems, neplanuotiems pirkiniams. Dėl šių sąlygų galite apskaičiuoti investicinę grąžą ir pasirinkti tinkamiausią terminą bei sumą, kurią ruošiatės įnešti. Tokio tipo indėlis įprastai turi didesnę palūkanų normą nei kitos panašaus pobūdžio finansinės priemonės, todėl ir grąža, automatiškai yra didesnė.

Saldo Bank teigia, kad neatšaukiamasis terminuotasis indėlis užpildo stabilios ir mažos rizikos investavimo galimybę, ypatingai šiuo metu, kuomet finansų rinka yra nepastovi. Saldo Bank supranta, kad klientai turi skirtingus finansinius tikslus ir poreikius. Šiame banke galite rasti įvairių terminų variantų, leidžiančių pasirinkti trukmę, atitinkančią jūsų konkrečius poreikius, nesvarbu, ar taupote trumpalaikiam tikslui, ar planuojate ilgalaikį tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.