Išvardijo, kuriuos paštomatus verčiau aplenkti – įsiminkite juos

Prieššventinis ir šventinis laikotarpis visada garsėjo ir garsėja tuo, kad siuntų tenka laukti ilgiau nei įprastai, o kai kurios net netelpa į paštomatus. Tokiu atveju gyventojams tenka jas atsiimti artimiausiame paštomate, kur dar liko laisvų vietų. Siuntų pristatymo į paštomatus paslaugas teikiančios įmonės dalinasi, kurie Vilniaus paštomatai yra populiariausi.

Prieššventinis ir šventinis laikotarpis visada garsėjo tuo, kad siuntų tenka laukti ilgiau nei įprastai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prieššventinis ir šventinis laikotarpis visada garsėjo tuo, kad siuntų tenka laukti ilgiau nei įprastai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prieššventinis ir šventinis laikotarpis visada garsėjo tuo, kad siuntų tenka laukti ilgiau nei įprastai.
Prieššventinis ir šventinis laikotarpis visada garsėjo tuo, kad siuntų tenka laukti ilgiau nei įprastai.
Prieššventinis ir šventinis laikotarpis visada garsėjo tuo, kad siuntų tenka laukti ilgiau nei įprastai.<br>P.Mantauto nuotr.
Prieššventinis ir šventinis laikotarpis visada garsėjo tuo, kad siuntų tenka laukti ilgiau nei įprastai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aneta Kurowska

Dec 29, 2023, 6:47 PM, atnaujinta Dec 29, 2023, 6:48 PM

„LP EXPRESS“ išskiria penkis paštomatus, kurie Vilniuje yra labiausiai apkrauti. Šie paštomatai yra šiais adresais: Kedrų g. 4, Pilaitės pr.31, Juodasis kelias 34, Ateities g. 91 ir Bajorų kelias 4. Užtat „DPD Lietuva“ populiariausi paštomatai, kaip parodė „Nielsen“ atliktas tyrimas, yra šalia didesnių prekybos centrų: Kedrų g. 4, Mindaugo g. 25, Saltoniškių g. 9, Bajorų kelias 4 bei Žirmūnų g. 64. „Omniva LT“ Komunikacijos ir tvarumo vadovė Raimonda Strazdauskaitė sako, kad į TOP tinklo penketuką patenka net trys Vilniaus paštomatai. Tai siuntų atsiėmimo punktai prie Vilniaus prekybos centrų „Rimi“ Žirmūnuose ir Savanorių prospekte bei „Maxima“ Pilaitės g. Siuntas gyventojai aktyviai atsiima ir iš prie PC „Mandarinas“ esančio paštomato.

„Itin greitai klientai pamėgo naujai pastatytus Vilniaus paštomatus Antakalnio g. 42 prie PC IKI ir J. Balčikonio g. 23 prie EXPRESS MARKET. Gana populiarūs tapo Švitrigailos g. 36 CYBER CITY, Linkmenų g. 22 „Rimi“, Architektų g. 43 IKI, Dominikonų g. 4 ir S. Batoro g. 43 „Maximos“ paštomatą“, – sako Raimonda Strazdauskaitė.

„DPD Lietuva“ užsakymu tyrimų bendrovė „Nielsen“ apklausė vartotojus, siekdama nustatyti, kuriose vietose paštomatai būtų reikalingiausi. Daugiau nei pusė – 54 proc. pageidautų paštomatų prie prekybos centrų. 25 proc. – prie savo namų. 18 proc. kur nors pakeliui – į darbą ir iš darbo, į mokslo ar sporto įstaigą. Tik 9 proc. norėtų paštomato prie darbo vietos, o 5 proc. – kad paštomatas būtų automobilių stovėjimo aikštelėje“, – pakomentavo Tomas Vaišvila, „DPD Lietuva“ Komunikacijos vadovas.

Visi sutaria – siuntų pristatymas per paštomatus Lietuvoje yra populiariausias būdas gauti savo užsakymus. Būtent todėl Vilniuje šiuo metu savo paslaugas siūlo net kelios skirtingos įmonės, kurios nenustoja plėstis ir kitais metais žada mieste atidaryti dar daugiau naujų paštomatų.

„LP EXPRESS“ paštomatų plėtrą tiek Vilniuje, tiek ir kituose miestuose bei mažiau gyventojų turinčiose vietovėse skatina vis dažnėjantys lietuvių apsipirkimai internetu. Prognozuojama, kad ši tendencija ateityje dar labiau sustiprės, nes Lietuva kol kas atsilieka nuo ES vidurkio. „Eurostat“ duomenimis, pernai internete per pastaruosius tris mėnesius pirko apie 46 proc. lietuvių, kuomet bendras ES rodiklis siekė 56 proc.“ – sako Lukas Zadarackas, Lietuvos pašto Komunikacijos projektų vadovas.

Šiuo metu Vilniuje veikia 118 bendrovės paštomatų, vien pernai naujų buvo įrengta 28. DPD turi 80 paštomatų Vilniuje ir kitais metais žada plėtrą. Nauji paštomatai bus įrengti atsižvelgiant į klientų poreikius ir tai, kur šiuo metu paštomatų yra mažiausia. Vilniuje „Omniva“ nuo rudens pradžios pastatė 16 naujų ir papildomais skyreliais padidino 26 paštomatus.

Anot Lietuvos pašto atstovo, net 6 iš 10 siuntų yra pristatomos būtent per paštomatą. Tai patvirtina konkurencinė bendrovė.

„Įdomu tai, kad lyginant su Pietų ar Vakarų Europa, paštomatų populiarumas Baltijos šalyse yra fenomenas. Tarptautinio DPD tyrimo „E. barometras“ duomenimis, net 65 proc. Lietuvos gyventojų renkasi siuntos pristatymą paštomatu, kai tokį pristatymo būdą Europoje bendrai prioretizuoja tik apie 20 proc.“, – sako Tomas Vaišvila.

Neseniai buvo garsiai pranešta apie tai, kad vienai bendrovei dėl siuntų gausos teko atiduoti užsakymus gyventojams tiesiai iš pristatymui skirto mikroautobuso. Prieš šventes pristatymo į paštomatus skaičius auga, todėl gyventojai, norėdami siuntas gauti laiku, turėtų atitinkamai anksčiau pasirūpinti prekių užsakymais. Visgi į padidėjusį paštomatų poreikį prieš šventes atsižvelgia ir pačios įmonės.

„Plėtrą vykdome atsižvelgdami į paslaugos poreikį. Vertiname mūsų komandai patikėtą atsakomybę klientų siuntas pristatyti greitai ir patogiai, tad stengiamės paštomatus statyti arčiau klientų namų, ten, kur jiems patogu įdėti ar atsiimti siuntas. Dėl šios priežasties šiemet dar iki švenčių pastatėme paštomatus Gelvonų g. 35 MAXIMA, Žemaitės g. 22 REZUS, Gariūnų g. 66 LIDL ir Viršuliškių g. 40 PC MADA paštomatus“, – pastebi „Omniva“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.