„Norfa“ skelbia išskirtinę vaisių ir daržovių ilgalaikę akciją – lauks pirkėjų pirmadieniais

Pirmadieniais švieži vaisiai ir daržovės – už pusę kainos. Šią ilgalaikę akciją nuo sausio 8-osios pra– dėjęs „Norfos“ prekybos tinklas turi du tikslus – suteikti galimybę žmonėms pigiau apsipirkti ir į atlaisvintas skyriaus lentynas sukrauti tai, kas šviežiausia.

Akcija kiekvieną pirmadienį visose „Norfos“ tinklo parduotuvėse bus skelbiama šviežių vaisių ir daržovių asortimentui: ir užaugintiems Lietuvos ūkiuose, ir importuotiems iš kitų šalių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Akcija kiekvieną pirmadienį visose „Norfos“ tinklo parduotuvėse bus skelbiama šviežių vaisių ir daržovių asortimentui: ir užaugintiems Lietuvos ūkiuose, ir importuotiems iš kitų šalių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Akcija kiekvieną pirmadienį visose „Norfos“ tinklo parduotuvėse bus skelbiama šviežių vaisių ir daržovių asortimentui: ir užaugintiems Lietuvos ūkiuose, ir importuotiems iš kitų šalių.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Akcija kiekvieną pirmadienį visose „Norfos“ tinklo parduotuvėse bus skelbiama šviežių vaisių ir daržovių asortimentui: ir užaugintiems Lietuvos ūkiuose, ir importuotiems iš kitų šalių.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Pradėta akcija turi kitą svarbų tikslą – „Norfos“ parduotuvėse vaisių bei daržovių skyrių padaryti patrauklų pirkėjams.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Pradėta akcija turi kitą svarbų tikslą – „Norfos“ parduotuvėse vaisių bei daržovių skyrių padaryti patrauklų pirkėjams.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-12 09:00, atnaujinta 2024-02-05 15:23

„Tai – mūsų sumanymas, ir jis pavyko“, – patikino „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis. Sausio 8-ąją visose 157-iose „Norfos“ tinklo parduotuvėse pradėta akcija nuo šiol vyks kiekvieną sausio mėn. pirmadienį. Tądien  nuo  14 valandos iki vakaro, švieži vaisiai ir daržovės buvo parduodami už pusę kainos.

Įvairios akcijos, anot D.Dundulio, tikėtina, šiemet turėtų tinklo parduotuvėse neretai nustebinti pirkėjus. Tai vienas būdų sudaryti sąlygas mažiau pajamų turintiems žmonėms apsipirkti gerokai pigiau.

Tačiau pirmadienį pradėta akcija turi kitą svarbų tikslą – „Norfos“ parduotuvėse norima vaisių ir daržovių skyrių padaryti tokį pat patrauklų pirkėjams kaip ir šviežios mėsos vitrinas.

„Akcija nėra kokio nors užsienio prekybos tinklo atitikmuo, nieko nekopijavome – patys tai sugalvojome. Apskritai nuolat tenka sukti galvą dėl to, kokių priemonių imtis, kad pirkėjams mūsų tinklas būtų kuo patrauklesnis.

Svarbiausias šios akcijos tikslas – pasiūlyti pirkėjams ypač šviežių, akiai patrauklių vaisių bei daržovių ir kartu, norint atlaisvinti lentynas naujoms jų siuntoms, sudaryti galimybę žmonėms  sausio mėn. pirmadieniais nuo 14 valandos vaisių ir daržovių nusipirkti ypač pigiai“, – sakė D.Dundulis.

Nustebino ir pirkėjus

„Jau galiu įvertinti pirmąją akciją, – pratarė D.Dundulis. – Sausio 8-ąją pardavėme apie 60–70 proc. viso tuo metu „Norfos“ parduotuvėse buvusio vaisių ir daržovių kiekio. Tai gana geras rezultatas, nors prieš akciją maniau, kad pardavimas bus dar didesnis.

Kita vertus, tai pirmas kartas, todėl būgštaudami dėl galinčių atsirasti nesklandumų akcijos pradžios per daug nereklamavome.

Žmonės, kurie dažnai apsiperka „Norfoje“, tikėtina, iš anksto atkreipė dėmesį į iškabintus nedidelius plakatus, skelbiančius apie pirmadienines akcijas.“

Pasibaigus akcijai sausio 9-ąją, antradienį, visas Lietuvoje esančias „Norfos“ parduotuves pasiekė dar didesnė nei prieš Kalėdas šviežių vaisių ir daržovių siunta.

„Užpildyti atsilaisvinusias lentynas ruošėmės iš anksto. Nors ir būta šiek tiek problemų, susijusių su logistika, – keliose parduotuvėse antradienio rytą vaisių ir daržovių skyriai keletą valandų buvo tušti, visa kita pavyko, manau, nepriekaištingai.

Antradienį specialiai pats lankiau „Norfos“ parduotuves ir mačiau, kaip pirkėjai stebisi ypač gražiai atrodančiais vaisiais ir daržovėmis lentynose: ir šviežumas, ir prekinė išvaizda buvo nepriekaištingi. Manau, kad tai – didelė sėkmė.

Iš tiesų iš ūkininkų obuoliai, bulvės, morkos, svogūnai, burokėliai, kopūstai – visa tai, ką jie tiekia, į centrinį „Norfos“ sandėlį Kėdainiuose buvo vežama ir sekmadienį, ir pirmadienį. Planavome ir rengėmės iš anksto, nes žinojome, kad antradienį, po akcijos, parduotuves turi pasiekti didelis šių prekių kiekis“, – sėkme pasidžiaugė D.Dundulis.

Akcija kiekvieną sausio mėn. pirmadienį nuo 14 val. bus skelbiama vaisių ir daržovių asortimentui: ir užaugintiems Lietuvos ūkiuose, ir importuotiems. Pavyzdžiui, „Norfoje“ prekiaujama ir lietuviškais Kietaviškių šiltnamiuose užaugintais ilgavaisiais agurkais, bet dauguma agurkų vis dėlto atvežama iš Pietų Europos šalių, pomidorų taip pat.

Dalį obuolių „Norfai“ taip pat tiekia mūsų šalies sodininkai, bet lentynose jų yra ir iš Lenkijos, ir iš Vokietijos sodininkystės ūkių.

Regi svarbų pokytį

„Gėrėjausi matydamas, kaip puikiai antradienį atrodė vaisių ir daržovių skyriai. Tikiuosi, kad „Norfa“, kuri daugybę metų garsėja kaip kokybiškos, šviežios mėsos pardavimo tinklas, pagaliau tokio pat rezultato pasieks ir prekiaudama vaisiais bei daržovėmis.

Tai – didelis pokytis. Prekyba vaisiais ir daržovėmis „Norfos“ parduotuvėse nebuvo ta priežastis, dėl kurios specialiai pirkėjai trauktų apsipirkti. Ne vienus metus ieškojome sprendimų, kaip tai pakeisti, ir, tikiuosi, dabar juos radome“, – vylėsi D.Dundulis.

Pasak jo, per pirmąją sausio 8-osios akciją didesnės apyvartos parduotuvės „Hyper Norfa“ bei „Norfa XXL“ gana sėkmingai išpardavė vaisius ir daržoves. Mažos apyvartos parduotuvėse tie kiekiai buvo menkesni. Kita vertus, tai ir neturi stebinti, nes apie artėjančią akciją žinia nebuvo ypač plačiai paskleista.

Akcijos metu, taigi kiekvieną sausio mėn.  pirmadienį, bus perpus sumažinamos ir egzotinių vaisių, ir citrusinių vaisių, ir bananų, ir vynuogių kainos. Akcija nepalies tik perdirbtų daržovių, pavyzdžiui, virtų burokėlių vakuuminėse pakuotėse, raugintų kopūstų, agurkų ar virtų kukurūzų.

Lauks kainų pokyčiai

Pasak D.Dundulio, tikimasi, kad šie metai mažmeninės prekybos tinklams bus nuoseklios plėtros laikas. Pirkėjai nebeturėtų gūžčioti nuo kylančių kainų. Jeigu vienų prekių jos padidės, tikėtina, kad atsiras ir smarkiau atpingančių.

Vis dėlto tokios prognozės dėliojamos vertinant dabartinę ekonominę situaciją – su sąlyga, kad neįvyks nieko netikėto.

„Kylančios kainos prekybininkams – labai negerai. Tai nuteikia pirkėjus prieš mus, nes ne kas kitas, o prekybos tinklai tampa kalti dėl didinamų kainų, nors tai lemia daugybė objektyvių aplinkybių: pabrangusi energija, padidėjusios žaliavų kainos, pakilusios logistikos ir gamybos sąnaudos, pagaliau valstybės mokesčių politika, susijusi su pridėtinės vertės mokesčio bei akcizų dydžiu“, – kalbėjo „Norfos“ vadovas.

Šiemet, anot D.Dundulio, „Norfa“ savo pirkėjams pasiūlys ir daugiau naujų originalių akcijų, taip pat tradiciškai bus reaguojama į konkurentų veiksmus.

Naujovių buvo ir bus

Anot D.Dundulio, Lietuvos prekybos tinklai pastaruoju metu yra pasiekę aukštą lygį ir kai kuriais atvejais lenkia kitų šalių tinklus.

„Lietuvos mažmeninėje prekyboje šiemet revoliucijų nereikėtų tikėtis, jos apskritai prie gero neveda. O pokyčių reikia būtent tokių, kurie teiktų naudos pirkėjams.

Mes ir asortimentą nuolat atnaujiname atsižvelgdami į pirkėjų poreikius. Tiekėjai gali siūlyti bet kokių prekių, bet jei jos nėra perkamos, neužsibūna lentynose“, – pabrėžė D.Dundulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.