Pravers nemėgstantiems stoviniuoti eilėse: patarimai, padėsiantys greičiau apsipirkti

Neretai vizitai parduotuvėje užtrunka ilgiau nei planuota. Nors kai kurie mielai praleidžia visą valandą skaitydami prekių etiketes ar lygindami kainas, dalis mėgsta savo laiką išnaudoti kitaip. Tam, kad vizitas parduotuvėje būtų kuo trumpesnis, o ilgai stoviniuoti nereikėtų ir eilėse, pravartu žinoti keletą dalykų.

Norėdami išvengti bereikalingo slampinėjimo tarp lentynų, pirkinių sąrašą susiruoškite dar namuose.<br>„Freepik“ nuotr.
Norėdami išvengti bereikalingo slampinėjimo tarp lentynų, pirkinių sąrašą susiruoškite dar namuose.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2024, 10:00 AM

Trumpesniam apsilankymui – namų darbai

Turbūt daugiausia laiko apsipirkimas reikalauja iš tų, kurie tik parduotuvėje pradeda svarstyti, ką reikėtų įsigyti. Norėdami išvengti bereikalingo slampinėjimo tarp lentynų, pirkinių sąrašą susiruoškite dar namuose.

Tie, kurie skaičiuoja kiekvieną minutę, sąrašą gali susidaryti pagal prekių kategorijas. Pavyzdžiui, jei žinote, kad reikės ir pomidorų, ir agurkų, šias prekes rašykite vieną šalia kitos – taip visus viename skyriuje esančius produktus į pirkinių krepšelį susikrausite iš karto.

Kadangi daugelis nori apsipirkti ne tik greičiau, bet ir taupiau, akis parduotuvėje dažnai atkreipia akcijų lentelėmis pažymėtos kainos.

„Iki“ savaitiniame leidinyje galite rasti geriausius kainų pasiūlymus, padėsiančius ženkliai sumažinti pirkinių krepšelio kainą. Tai padės sutaupyti perkant ne tik maisto produktus, nes nuolaidos taikomos ir kitiems, kartais nemenkai išauginantiems krepšelio kainą, produktams – higienos, švaros, augintinių bei kitoms prekėms“, – sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Dėmesį dar prieš vykdami į parduotuvę atkreipkite ir į lankytojų srautus. Jie įprastai išauga 17 val., kai žmonės į parduotuves plūsteli vykdami namo po darbų. Savaitgaliais didesnis lankytojų srautas stebimas apie 12–14 val.

Žinoma, apsipirkimo nereikėtų atidėlioti ir artėjant šventėms. Tai ne tik sutrumpins apsipirkimo laiką, bet ir padės išvengti spontaniškų pirkinių.

Apmąstyti reikėtų ir oro sąlygas. Jei sinoptikai žada šiltą pavasario ar vasaros savaitgalį, kurį jūs nusprendėte praleisti iškylaudami su artimaisiais, tikėtina, kad tokią mintį turite ne jūs vieni, todėl apsiperkant penktadienio vakarą ar šeštadienio rytą didesnėmis eilėmis stebėtis nereikėtų.

Kelios gudrybės parduotuvėje

Turint mažiau prekių visada verta išbandyti savitarnos kasą. Prie pastarųjų eilės beveik visuomet mažesnės, o iškilus klausimams visada galite kreiptis pagalbos į pasiruošusias padėti pardavėjas.

Visgi jeigu prekių prisikrovėte pilną vežimėlį ir manote, kad kasininkas su jomis padės susitvarkyti greičiau, prekes ant kasos konvejerio dėkite taip, kaip jas dėsite į maišelį. Sunkesnius produktus (vaisvandenius, konservuotų prekių skardines ir pan.) dėkite į priekį, lengvesnes ar susispausti galinčias prekes (duona, vaisiai) – į galą. Taip kasininkui skenuojant prekes galėsite jas krauti tiesiai į maišą.

Iš karto pasiruoškite ir nuolaidų kortelę, kurią dabar vos keliais paspaudimais galite pasiekti ir „Iki“ mobiliojoje programėlėje, tad raustis rankinėje ar piniginėje nebebūtina.

O tiems, kurie lankytis parduotuvėse apskritai nemėgsta, pagelbės pristatymo į namus ar prekių atsiėmimo paslauga. Programėlėje „Last Mile“ krepšelį galite susidaryti dar būdami darbe, o prekes į namus kurjeris nemokamai pristatys vos per kelias valandas.

Didžiuosiuose miestuose (Vilnius, Klaipėda, Kaunas) taikoma ir prekių atsiėmimo paslauga – savo pirkinius čia galite pasiimti ir patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.