Už nepanaudotas elektros kilovatvalandes gyventojai jau netrukus sulauks kompensacijų

Sekmadienį baigiasi sukaupto, bet nepanaudoto elektros energijos kiekio apskaitos periodas. Tai reiškia, kad gaminantiems vartotojams už nepanaudotas kilovatvalandes (kWh) bus mokamos kompensacijos.

Elektra,lemputė,energija,ekonomika,lietus,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elektra,lemputė,energija,ekonomika,lietus,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-27 12:28

„Nepanaudotas kilovatvalandes nurašys ESO, kaip tai numato atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymas. Dėl kompensacijų mokėjimo gaminantys vartotojai turėtų kreiptis į nepriklausomus elektros energijos tiekėjus, su kuriais yra pasirašę sutartis. Būtent jose yra numatyta kompensacijų tvarka ir jų mokėjimo sąlygos“, – pranešime sakė ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Vartotojams, esantiems garantiniame tiekime, už sukauptą, bet nepanaudotą elektros energijos kiekį, kompensacijas išmokės ESO.

Kompensacija bus skaičiuojama už faktinį, bet ne didesnį kaip 5 proc. viso per apskaitos periodą sukaupto ir į tinklus patiekto kiekio.

„Noriu akcentuoti, kad garantiniame tiekime esantiems gaminantiems vartotojams kompensacijos skaičiuojamos tik už tą elektros energijos kiekį, kuris buvo sukauptas, bet nepanaudotas esant garantiniame tiekime“, – pridūrė ESO atstovė.

Kompensuojamus sukauptos elektros energijos kiekius ir sumas vartotojai matys balandžio mėnesio sąskaitoje, kuri gegužę bus suformuojama per 1–3 darbo dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.