Jau kitais metais minimali mėnesio alga galėtų viršyti tūkstantį eurų

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad 2025 m. minimali mėnesinė alga (MMA) turėtų viršyti 1 tūkst. eurų. Tačiau, anot jos, diskusijos dar vyksta ir dėl to turi sutarti socialiniai partneriai, o vėliau sprendimą galutinai patvirtinti Vyriausybė.

Eurai.<br>T.Bauro nuotr.
Eurai.<br>T.Bauro nuotr.
M.Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
M.Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 8:50 AM, atnaujinta May 2, 2024, 8:51 AM

„Pasvarstymai yra teisingi, MMA turėtų kilti taip, kaip yra sutarta socialinių partnerių. Tos diskusijos dar vyksta ir vyks, kol bus patvirtinti galutiniai skaičiai, tačiau MMA turėtų pralenkti skurdo rizikos ribą ir augimas turėtų būti ženklesnis“, – „Žinių radijui“ teigė M.Navickienė.

„Galėtume tikėtis, kad kitais metais MMA turėtų būti daugiau nei 1 tūkst. eurų – MMA. Aišku, turės galutinai patvirtinti Vyriausybė ir socialiniai partneriai dėl to dar turės susitarti. Kokia bus ekonominė situacija galutinių derybų metu, taip pat bus svarbu, tačiau formulė tą tikrai leistų daryti“, – aiškino ji.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad 2024 m. MMA kilo iki 924 eurų neatskaičius mokesčių, o nepamokestinamasis pajamų dydis (NPD) – iki 747 eurų. Šie pokyčiai lėmė, kad MMA uždirbančio žmogaus mėnesio pajamos atskaičius mokesčius auga 75,22 euro ir sieks 708,4 euro.

Vyriausybės Seime pateiktame mokesčių reformos projekte nurodoma, kad vienas iš esminių tikslų yra numatomas NPD ir MMA suvienodinimas iki 2028 metų. Tais metais numatoma, kad NPD ir MMA galėtų siekti beveik 1200 eurų. Skaičiuojama, kad 2024 m. sprendimas kainuos apie 200 mln. eurų, o iki 2028 m. jo našta valstybės biudžetui pasiektų 573 mln. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.