Svajonių namų ekspertas: koks interjero stilius yra ilgaamžiškesnis?

Įsirenginėjate savo svajonių namus ir vis svarstote, ar krištolinis močiutės šviestuvas tiks prie naujo subtilaus interjero? O gal abejojate, ar naujai įsigyta rudos spalvos sofa įsikomponuos į ryškiomis spalvomis išdažytą svetainę? Galvos skausmą jums kelia maža virtuvė – bijote, kad vietos kulinarinėms kelionėms joje bus per mažai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 12:48 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:03 PM

Turite klausimų, kreipkitės patarimo. Į klausimus apie naujausias interjerų madas ir jų pritaikymą jūsų svajonių namuose atsakys UAB „YCL“ interjero dizaineris Tautvydas Vileikis.

Laba diena, Tautvydai. Su vyru nusprendėme 8 kv. m. kambarį paversti darbo kambariu, bet jame turime kažkaip sutalpinti nemažą rašomąjį stalą, labai daug knygų ir sofą - lovą. Kaip patartumėte mums egltis? Kokias spalvas rinktis ar tapetus, kad darbo kambarys būtų jaukus, šviesus ir modernus? Kaip reikėtų racionaliai išdėlioti baldus? Kokios turėtų būti lentynos? Aišku, labai norisi, kad būtų įdomu ir, be abejo, praktiška. Ačiū. (Agnė)

Situacija nėra aiški: kur durys, langas? Bet kokiu atveju, didelį stalą reikėtų statyti palei sieną, greta arba priešais langą. Lentyna galėtų būti per visą sieną.

Gerb. Tautvydai. Šildomoms grindims padarytas betoninis pagrindas. Taupumo sumetimais norėtumėme betoninė paviršių nudažyti. Norėčiau paklausti, kokius reikėtų naudoti dažus (tinkamus gyvenamai patalpai) ir kaip reikėtų paruošti esamą betoninį pagrindą. Ačiū už jūsų laiką. (Edmundas)

Šis paviršius nėra pritaikytas eksploatacijai. Pirmiausia padengiamas betono surišėjas, vėliau glaistoma, o po to dažoma. Dažniausiai naudojami epoksidiniai dažai (skaidūs/ neskaidrūs).

Sveiki. Gyvename dviese su pilnamečiu sūnumi mažame bute. Gal galėtumėte pasiūlyti idėjų, kur ir kaip sutalpinti drabužius, avalynę, daiktus. Kaip papuošti, atnaujinti namus minimaliomis sąnaudomis? Dėkoju už atsakymą. (Vida)

Daiktus talpinkite balduose. Masinės gamybos baldai pigesni. Senus baldus galite atnaujinti gana pigiai, o naujumo butui suteiktų sienų perdažymas.

Ar privaloma derinti užuolaidas prie sofos gobeleno ir kokia spalva patartumėte nudažyti valgomojo, esančio šiaurinėje pusėje, sienas? (Giedrė)

Neprivaloma.

Sveiki, pirkome seną (1960 metų statybos) namą. Norime jį pertvarkyti pagal savo norus. Reikia įrengti tualetą, dušo kambarį, laiptus į antrą aukštą, katilinę iškelti į viršų, nes dabar ji rūsyje. Patarkite, ar mums reikalingas tik interjero dizaineris, ar visus šiuos darbus gali atlikti tik architektas. Ačiū. (Birutė)

Minėtiems sprendimams yra nesvarbu, kokios srities yra specialistas. Šiuo darbus gali atlikti ir dizaineris, ir architektas. Svarbiausia atsargiai elgtis su atraminėmis konstrukcijomis.

Kiek kainuotų interjero dizainerio paslaugos 68 kv. m. butui moderniai įrengti? (Egidijus)

Studentai ko gero tai padarytų už 2000 Lt. Toliau viskas priklauso nuo jūsų investicijų ir norų.

Esame sukūrę kelis sienų dekoravimo variantus, tinkančius drėgnoms patalpoms (dekoro.projektas.lt). Ar tinka šie moderniai ar net technologiškai atrodantys paviršiai klasikinio stiliaus interjere? (Vygintas)

Viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės arba interjero dizainerio idėjų.

Sveiki, gyvename standartiniame dviejų kambarių bute trise. Kadangi vaikas jau nemažas, norisi jam turėti savo kampą ir galvojame vieną iš kambarių dalinti į dvi dalis, perskiriant sieną. Vaikui atitektų kambario dalis su langais, o mums - miegamasis be langų. Kito kambario skirti vien tik vaikui nenorime, nes smagu turėti bendrą erdvę. Ar toks sprendimas yra geras? (Vilija)

Nežinia, kokio dydžio yra kambariai. Galbūt išgriovus pertvaras tarp visų kambarių, būtų galima išgauti tam tikrą efektą. Bet kokiu atveju, tokių veiksmų nerekomenduočiau, nes gyvenamieji kambariai be langų yra neleistini.

Norėjau jūsų paklausti, koks vidaus interjeras ilgaamžiskesnis dabartiniame interjero formavime: modernus, retro - klasikinis ar maišytas? Kurį būtų tikslingiausią naudoti statant naują namą? (Gintaras)

Pirmiausia interjero dizaineriui reiktų „pajusti“ užsakovą. Rezultatas, kad ir kokio stiliaus jis bebūtų, bus ilgaamžis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.