Ką iš tikrųjų veikia dirbantys per atstumą?

Kompanijos „Citrix“, kuriančios technologijos priemones, suteikiančias galimybę dirbti per atstumą, atlikta apklausa parodė, kad daug žmonių, dirbančių namuose, užsiima ir įvairia kita veikla, o ne tik savo tiesioginiu darbu. Per apklausą paaiškėjo, kad 43 proc. darbuotojų darbo metu žiūri televizorių ar kiną, o 20 proc. žaidžia videožaidimus.

Atlikta apklausa parodė ir kitus pomėgius žmonių, kurie dirba per atstumą. Pavyzdžiui, namuose dirbantys darbuotojai vidury darbo dienos nueina į sporto klubą ar kirpyklą.<br>V. Balkūnas
Atlikta apklausa parodė ir kitus pomėgius žmonių, kurie dirba per atstumą. Pavyzdžiui, namuose dirbantys darbuotojai vidury darbo dienos nueina į sporto klubą ar kirpyklą.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2012, 9:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:42 AM

Neretai dirbantys per atstumą darbuotojai būna neblaivūs: 24 proc. respondentų prisipažino, kad jie išgeria darbo metu. Dar 26 proc. sakė, kad jie miega darbo metu, o 35 proc. dirba įvairius buities darbus, dar 28 proc. ruošia pietus, rašo Express.co.uk.

Tačiau nepaisant tokio įspūdingo paralelinės veiklos sąrašo, Stanfordo universiteto (JAV) mokslininkai atlikę tyrimą išsiaiškino, kad tie, kurie dirba namuose, per atstumą, jų darbas 35 proc. produktyvesnis, nei jų kolegų, dirbančių biuruose. Tyrimas buvo atliktas pagal Kinijos turistinių agentūrų pavyzdžius.

Atlikta apklausa parodė ir kitus pomėgius žmonių, kurie dirba per atstumą. Pavyzdžiui, namuose dirbantys darbuotojai vidury darbo dienos nueina į sporto klubą ar kirpyklą.

Tačiau 50 proc. apklausos dalyvių tvirtino, kad jų vadovybė nesutinka, jog darbuotojai dirbtų namuose.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.