Sumažintas Italijos reitingas

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“ sumažino Italijos skolinimosi reitingą ir perspėjo, kad šalies skolinimosi kaina tikriausiai smarkiai išaugs, informuoja BBC.

Italijos trumpalaikė ekonominė perspektyva pablogėjo ir priėjimas prie kredito rinkų gali tapti sudėtingesnis.<br>P. Mantautas.
Italijos trumpalaikė ekonominė perspektyva pablogėjo ir priėjimas prie kredito rinkų gali tapti sudėtingesnis.<br>P. Mantautas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 13, 2012, 11:41 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:55 AM

Agentūra reitingą sumažino dviem padalomis, nuo A3 iki Baa2. Šis reitingas yra dviem padalomis aukščiau „šlamšto“ lygio.

Ketvirtadienį Italija surengė sėkmingą obligacijų aukcioną, per kurį pritraukė 7,5 mlrd. eurų. Palūkanos už obligacijas buvo žymiai mažesnės nei per ankstesnį aukcioną, todėl imta kalbėti apie padidėjusį investuotojų pasitikėjimą.

Tačiau „Moody's“ savo pranešime pažymi, kad Italijos trumpalaikė ekonominė perspektyva pablogėjo ir priėjimas prie kredito rinkų gali tapti sudėtingesnis.

Penktadienį Italija surengs dar vieną obligacijų aukcioną, per kurį tikisi pritraukti 5,25 mlrd. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.