Ištaisę klaidas pardavinėja nebe straipsnius, o pranešimus

Tarp akcijų portalo kartu.lt pasiūlymų buvo atsiradęs skelbimas, kuriame viešųjų ryšių bendrovė „Sophisticated Projects“ siūlė parašyti straipsnį su milžiniška nuolaida. Skelbimo antraštė šaukė: „To dar nebuvo! 299 Lt už 800 Lt vertės unikalų straipsnį apie Jus Lietuvos žiniasklaidos priemonėse!“ Išsiaiškinus, kad toks pasiūlymas nėra legalus, pranešimas buvo išimtas, o viešųjų ryšių agentūra išjungė telefoną. Vis dėlto pasiūlymas vėl puikuojasi, tik ne grupinių apsipirkimų svetainėje, o agentūros internetiniame puslapyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Kuliomina

Jul 19, 2012, 7:07 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:19 AM

Akcija tęsiasi

Pakoreguotas skelbimas nebegarantuoja, kad tekstas būtinai atsidurs žiniasklaidoje, taip pat skelbime neberašoma, jog prekiaujama straipsniais: „Pratęsiame akciją „299 Lt už 800 Lt vertės pranešimą žiniasklaidoje apie Jus.“

Po beletristikos apie įvaizdžio svarbą, viešųjų ryšių agentūra vilioja: „Pamačius informaciją apie žmogų žiniasklaidoje, iš karto susidarome pirmąjį įspūdį, kuris nulemia tolimesnio bendravimo kokybę bei mūsų požiūrį į jį. Pirmasis įspūdis išlieka amžinai. Garantuojame, kad užsisakius pranešimą žiniasklaidoje, pirmasis įspūdis apie Jus visada išliks geras.“

Priminsime, kad anksčiau skelbime, kuriuo buvo susigundę trys grupinio portalo vartotojai, nebuvo nurodyta, kad bendrovė platins pranešimą spaudai, kurį kiekvienas Lietuvos žiniasklaidos portalas gali publikuoti arba nepublikuoti savo nuožiūra. Viešųjų ryšių agentūra garantavo, kad jų rašytas straipsnis tikrai bus publikuotas bent vienoje iš žinomiausių svetainių.

Žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė į nupasakotą situaciją reagavo žodžiais: „Pirmą sykį regiu tokį dalyką.“

Z. Zamžickienė teigė, kad dažniausiai inspektoriaus tarnyba tiria kitokio pobūdžio pažeidimus: skundus dėl pornografijos, smurto naudojimo žiniasklaidoje. Tuo tarpu šis atvejis, anot etikos inspektorės, netelpa į jokius rėmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?