Jėgos aitvarų ir burlenčių bazės plėtrai - 750 tūkst. Lt paskola

Šiaulių bankas kartu su UAB „Svencelės sala“ didina jėgos aitvarų ir burlenčių populiarumą, kartu įgyvendindami investicinį projektą. Klaipėdos rajone ant Kuršių marių kranto kuriamas „Aitvarų kaimas“, kuriam Šiaulių bankas suteikė 750 tūkst. litų paskolą ketverių metų laikotarpiui.

Svencelėje būstus konteineriuose galima išsinuomoti. Tiesa, dušu ir tualetu tenka naudotis bendrai. Vienu metu čia gali apsistoti apie 100 žmonių.<br>A. Neniškis
Svencelėje būstus konteineriuose galima išsinuomoti. Tiesa, dušu ir tualetu tenka naudotis bendrai. Vienu metu čia gali apsistoti apie 100 žmonių.<br>A. Neniškis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2012, 3:12 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:15 AM

Už šias lėšas plečiama ekstremalaus vandens sporto entuziastų pamėgta Svencelės poilsiavietė, vandens turizmui pritaikoma prieplauką, kuriama visa poilsiui ir pramogai reikalinga infrastruktūra. Plečiant jėgos aitvarų ir burlenčių bazę, čia statomi jūrinio stiliaus gyvenamieji nameliai-konteineriai su terasomis, kempingas, įrengiama automobilių ir namelių ant ratų stovėjimo aikštelės, dušai, tualetai, skalbykla, lauko prausyklos, terasa jėgos aitvarų varžyboms stebėti, mechaninis vėjo pakaitalas „wake parkas“. Svencelės spotas apgyvendinimo, maitinimo, pramogų ir kitas paslaugas pradėjo teikti jau šią vasarą.

„Mums patinka šio projekto vizija – „Svencelės salos“ kuriama dinamiška, lengvai turizmui ir ekstremaliam vandens sportui pritaikoma teritorija, kuri savo modernumu, gera geografine padėtimi ir palankiais vėjais lankytojus trauks ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Iniciatyviems ir idėjų nestokojantiems žmonėms norime padėti sukurti aktyvaus turizmo centrą ir nuostabią vietą poilsiui Vakarų Lietuvoje“, – sako Šiaulių banko Klaipėdos regiono vadovas Gražvydas Šimkus.

Siekiant tenkinti lankytojų poreikius, teritorijoje veikia parduotuvės, kuriose bus galima įsigyti ar išsinuomoti jėgos aitvarų bei kitos reikalingos įrangos, taip pat čia pat galima vandens sportui pritaikytą įrangą ir remontuoti. Norintys pailsėti gali mėgautis kavinės aplinka ir grožėtis vėją tramdančiais jėgos aitvarų vadeliotojų bei dangų puošiančiais spalvingais aitvarais.

„Svencelė jau dabar yra tapusi vandens aitvarų mėgėjų centru. Į šį projektą investavome daugiau kaip milijoną litų, tačiau sustoti nežadame – atsižvelgdami į poilsiautojų poreikius, infrastruktūrą plėsime toliau, – sako bendrovės „Svencelės sala“ bendrasavininkis Dainius Šatkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.