Į prašmatnius viešbučius – ir ilsėtis, ir grožėtis miestu

Šią savaitę atidarytas prabangus „Kempinski Hotel Cathedral Square” puikuojasi nuostabia senamiesčio panorama. Tačiau ja gali pasigirti ir dar keli sostinės viešbučiai, nors pripažįstama, kad gražus vaizdas pro langą turistui nėra svarbiausias dalykas.

Viešbučio „Radisson” svečiai gali grožėtis grakščiu Neries upės vingiu.<br>„Lietuvos rytas“
Viešbučio „Radisson” svečiai gali grožėtis grakščiu Neries upės vingiu.<br>„Lietuvos rytas“
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Sostinė“)

2012-09-09 15:41, atnaujinta 2018-03-16 21:11

Svarbiau viešbučio vieta, o ne vaizdas pro langą. Tokia nuostata dažniausiai girdima iš užsienio svečių. Tik retam atvykėliui svarbu, kad už lango būtų senamiesčio gatvė, įspūdinga stogų panorama.

Tuo jau įsitikino viešbučių, pro kurių langus atsiveria nuostabi panorama, atstovai.

Svečiams svarbiau, kad viešbutis būtų miesto centre, šalia kavinių, restoranų, verslo centrų.

Duris pagaliau atvėręs penkių žvaigždučių viešbutis „Kempinski Hotel Cathedral Square” turi kuo girtis. Jis įsikūrė šalia Katedros aikštės, pačioje senamiesčio širdyje.

Grožis – iš penktojo aukšto

„Prieš šimtmetį „Kempinski Hotel Cathedral Square” vietoje jau veikė viešbutis „Niujorkas”, o dabar, restauravus pastatą, jis vėl pretenduoja tapti Vilniaus visuomenės centru”, – vylėsi viešbučio direktorius Noelis Attardas.

Iš penktojo aukšto viešbučio kambario atsiveria vaizdas į Gedimino pilį. Matyti Arkikatedra, Katedros aikštė – kaip ant delno. Para šiame kambaryje kainuoja bemaž 600 litų.

Pro gretimo kambario langus galima grožėtis senamiesčio panorama, tolumoje šviečia Šv.Kazimiero bažnyčios kupolas.

Kambariai įrengti nuo antrojo iki penktojo viešbučio aukšto. „Penktajame aukšte lubos žemesnės, bet tai – ne trūkumas, o privalumas. Juk vaizdai iš čia – gražiausi”, – įsitikinusi viešbučio personalo vadovė Aušra Lučinskaitė.

Nuėjus koridoriumi iki galo, pro langą galima stebėti Prezidentūrą, kas vyksta Vilniaus universiteto kiemuose ir šalia Šv. Jonų bažnyčios.

Prezidentai žvelgs į skverą

Ketvirtajame aukšte yra vadinamieji priešprezidentiniai kambariai. Tačiau vaizdas pro jų langus kuklesnis: Odminių skveras ir viešbučio „Amberton” kampas.

Po jais, trečiajame aukšte, – prezidentiniai apartamentai. Bet juose dar vyksta remontas.

Niekas iš viešbučio darbuotojų negalėjo paaiškinti, kodėl svarbiausiems asmenims skirti vaizdai – ne patys gražiausi.

Vonioje galima pasimelsti

Pro viešbučio langus iš ketvirtojo aukšto žvelgiant į Universiteto ir L. Stuokos-Gucevičiaus gatvių sankirtą atrodo, kad automobiliai lekia tiesiai į pastatą. Juk nematyti, kaip jie pasuka Barboros Radvilaitės gatvės link.

Bet aiktelėti verčia vaizdas iš vonios kambario. Į jį įžengus Arkikatedros varpinė – kaip ant delno.

„Prieš lipant į vonią reikėtų maldą sukalbėti. O maudantis ir mišių galima klausytis”, – juokavo pirmieji viešbučio lankytojai.

Susidarė puikus trikampis

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės nuomone, atidarytas „Kempinski” su dar dviem viešbučiais – „Amberton” ir „Artis Centrum Hotels” – sudarys puikų trikampį.

Visi šie viešbučiai gali didžiuotis nuostabia senamiesčio panorama.

„Kempinski” – penkių žvaigždučių, šalia „Amberton” – keturių žvaigždučių. Puiku, kad greta yra du tokie viešbučiai, pro kurių langus matyti labai panašūs vaizdai”, – gyrė E. Šiškauskienė.

Viešbutis „Amberton” klientus taip pat vilioja prisistatydamas, kad daugumos kambarių langai yra į pagrindinę sostinės Katedros aikštę.

Svarbiausia – fejerverkai

Vis dėlto viešbučių svečiai prašo kambarių su gražesniais vaizdais tik prieš Naujųjų metų sutikimą, kad galėtų stebėti fejerverkus. Kita proga – vestuvių metinės.

Tačiau kitais atvejais vaizdas nebūna svarbus.

„Svarbiau yra vieta, o gražus vaizdas yra viešbučio pridedamoji vertė. Žinoma, nemalonu, kai kambario langai yra į viešbučio kiemą, prikrautą įvairių statybinių medžiagų”, – svarstė E. Šiškauskienė.

Gražiais vaizdais galinčių pasigirti viešbučių Vilniuje yra ne tik senamiestyje.

Tarkim, iš „Crowne Plaza” matyti sostinės toliai, o iš „Radisson Blu Hotel Lietuva” viršutinių aukštų galima grožėtis Neries vingiu, Gedimino pilimi.

Daugėja svečių

Vilniuje yra 60 viešbučių. Juos kasmet renkasi vis daugiau svečių.

2010 metais viešbučiuose apsistojo 518,7 tūkst., 2011-aisiais – jau 637,3 tūkst. svečių. Per pirmąjį šių metų pusmetį Vilniaus viešbučiuose ir svečių namuose apsistojo 318,5 tūkst. svečių – 11 procentų daugiau nei per tą patį 2011 metų laikotarpį.

Daugiausia svečių viešbučiai sulaukia iš Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Vokietijos, Latvijos ir Jungtinės Karalystės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.