Ryškus kazacho butas elegantiškais namais virto per du mėnesius

Kad interjero dizaino kūrimas jai yra hobis, Jovita Jankauskienė nuo užsakovų neslepia. „Tik pabrėžiu, kad šis užsiėmimas man teikia didžiulį malonumą, todėl visuomet dirbu nuoširdžiai“, - sakė moteris ir pridūrė, kad gautas atlygis už šį darbą nėra pagrindinis jos pajamų šaltinis. Tad jai nereikia griebtis šiaudo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2013, 7:46 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:49 PM

Jovita dirba su tais užsakovais, kurių grožio supratimas nors kiek sutampa su jos. Tačiau dažnai patarimus ji dalija veltui - jei kam pagelbėja, džiaugiasi.

Tiesa, kai pirmą kartą užsuko į butą, esantį „Vilniaus vartų“ komplekse, liko priblokšta: 120 kvadratinių metrų erdvėje pynėsi oranžinės ir rožinės spalvos, spindėjo ryškios plytelės, o ant lubų kabėjo krištolo sietynai. Toje „karalystėje“ gyveno kazachų tautybės vyras. Štai tokį būstą vos per du mėnesius Jovita turėjo paversti elegantiškais veiklios moters namais.

Didelė erdvė ankstesnio šeimininko buvo padalyta į dvi dalis – atvirą bendrąjį kambarį ir miegamąjį, taip pat buvo suformuotas atskiras vonios kambarys ir nedidelis tualetas. Toks planavimas tiko ir naujakurei. Tačiau jai visai netiko buvusi didelė klasikinio stiliaus virtuvė.

Naujuosius baldus reikėjo derinti prie keraminėmis plytelėmis išklotų grindų, tad buvo nuspręsta toje vietoje suprojektuoti virtuvės salą, kuri atskyrė valgomąją zoną ir tapo talpia vieta daiktams susidėti. Juolab, kad virtuvėje nėra pakabinamų spintelių.

Gal ne milijono vertas, tačiau vaizdas pro šio būsto langus - įspūdingas. Jovita jo nenorėjo užgožti, todėl daug spalvų interjere nemaišė. Balta juk pasiteisina beveik visada.

Prie labiausiai namų veidą pakeitusių detalių ji dar priskiria duris - masyvios tamsios buvo pakeistos elegantiškomis durimis su langeliais.

Kadangi savamokslė kūrėja būstui pakeisti neturėjo nei daug laiko, nei tam skirto maišo pinigų, daugiausia dėmesio skyrė baldams bei interjero detalėms.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė '12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą lrytas.lt skaitytojai galės kovo mėnesį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.