Aplink V. Romanovo namus – nusikaltėlių, prabangos ir sporto legendų pėdsakai

Kauno Žaliakalnyje esanti Vaižganto gatvė – rami vieta. Siauro keliuko pašonėje įsikūręs ne vienas itin garsus ir turtingas kaunietis. Šioje gatvėje baltuoja ir prabangus skandalais ir skambiais pasisakymais garsėjančio Ūkio banko savininko ir buvusio pagrindinio „Žalgirio“ akcininko Vladimiro Romanovo namas.

V. Romanovo namas išskirtinis - ties juo draudžiama statyti automobilius.<br>L. Pileckas
V. Romanovo namas išskirtinis - ties juo draudžiama statyti automobilius.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Feb 17, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:23 PM

Nors verslininko sukurta imperija pastaruoju metu byra, namai ir aplinka alsuoja prabanga. Metaline tvora aptvertas trijų aukštų namas pastatytas ant šlaito. Jo gyventojai kasdien gali mėgautis vaizdu į Kauno senamiestį. V. Romanovo namus išskiria ne tik aukšta tvora, bet ir specialiai apsaugai skirtas namelis.

Šioje vietoje esantys sklypai ir namai Kaune vertinami bene brangiausiai. Juos nurungti kaina gali nebent butai ar patalpos senamiestį kertančioje Vilniaus gatvėje.

V. Romanovui kaimynystę prabangiausioje Žaliakalnio dalyje palaiko ar palaikė tokios garsenybės kaip krepšinio legenda Arvydas Sabonis, velionis „Achemos grupės“ vadovas ir akcininkas Bronislovas Lubys, žurnalistas ir politikas Edmundas Mališauskas, verslininkas ir žinomas baikeris Julius Urbaitis. Pastarosios įžymybės namas kažkada buvo vienas brangiausių privačių namų Kaune.

Kriminalinė istorija – turtinga

Pažvelgus į nusikaltimų statistiką matyti, kad per puskilometrį nuo gatvės, kurioje gyvena V. Romanovas, daugiausia įvykdoma viešosios tvarkos pažeidimų. Pernai tokių nusižengimų buvo užfiksuota kiek per dvidešimt. Antroje vietoje lieka vagystės – 16 atvejų. Trečią vietą dalinasi dvi nusižengimų rūšys - 2012 metais netoli bankininko namų įvyko trys eismo įvykiai ir tiek pat turto sugadinimo atvejų. Tačiau iš pažiūros ramus rajonas turi turtingą kriminalinę praeitį.

Žaliakalnis siejamas ir su viena ryškiausių buvusių Kauno nusikaltėlių grupuočių – Daškiniais. Lrytas.lt jau rašė, kad Kauno kriminalinio pasaulio viršūnėje įsitvirtinus Daktarams, mieste ėmė reikštis dar viena grupuotė – buvusio „breiko“ šokėjo Remigijaus Daškevičiaus-Daškės vadovaujami Daškiniai.

Jaunų, sportiškų vyrų gauja kėlė šiurpą verslininkams. Apie kruvinus Daškinių žygius sklandė legendos. H. Daktaras negalėjo pakęsti kur kas už save jaunesnio, tačiau vis labiau kylančio Daškės, viešai tvirtindavo šio žmogaus nepažįstantis ir neturintis su juo nieko bendra.

R. Daškevičiaus gauja atrado naują pajamų šaltinį - Daškiniai ėmė verstis cigarečių kontrabanda, užmezgė glaudžius ryšius su Kaliningrado srities nusikalstamo pasaulio atstovais ir su jais ėmė plėtoti bendrą verslą. Sukaupęs nemažai turto Daškė bandė savo veiklą legalizuoti, net buvo išrinktas Lietuvos bokso federacijos prezidentu, žurnalistams sakė nebenorintis turėti nieko bendra su nusikalstamu pasauliu.

Daškės likimas, kaip ir daugelio į kriminalinį pasaulį pasukusių kauniečių, susiklostė tragiškai. 2001 metų spalio 24-ąją sostinės senamiestyje, išeinantį iš picerijos „St. Valentino“, jį pakirto snaiperio kulka.

Sporto paminklai

Netoli V. Romanovo namų yra ir keletas legendinių sporto objektų – S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bei Kauno sporto halė – pirmoji specialiai krepšiniui pastatyta arena Europoje. Halė buvo pastatyta po 1937 m. Rygoje vykusio Europos krepšinio čempionato, kuriame lietuviai iškovojo auksą. Po šios pergalės krepšinis itin išpopuliarėjo Lietuvoje, o tarptautinė krepšinio federacija pasiūlė 1939 m. pirmenybes surengti Kaune. Būtent šiam čempionatui ir buvo pastatyta halė, kurioje ilgą laiką treniravosi ir žaidė „Žalgiris“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.