Arklienos skandalas gamintojams vis dar tampo nervus

Arklienos skandalo bangų ratilai kliudė ir maisto gamybos milžinę įmonės „Nestle“. Pasirodžius pirmiesiems ženklams apie galimus nesklandumus, susijusius su produktų ženklinimų Jungtinėje Karalystėje, „Nestle“ nutarė patikrinti produktų gamybai naudojamas žaliavas. 

Bendrovės pardavimo rezultatus apžvelgdamas "Nestle" atstovas P. Bulcke netryško optimizmu: 2013-ieji nebus geresni nei 2012-ieji. Pardavimai traukėsi ir Amerikoje, ir Azijoje. Jų nepaskatins ir arklienos skandalas.<br>„Reuters“
Bendrovės pardavimo rezultatus apžvelgdamas "Nestle" atstovas P. Bulcke netryško optimizmu: 2013-ieji nebus geresni nei 2012-ieji. Pardavimai traukėsi ir Amerikoje, ir Azijoje. Jų nepaskatins ir arklienos skandalas.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

2013-02-20 10:06, atnaujinta 2018-03-11 12:26

Netrukus paaiškėjo: mėsoje, kuria buvo pagardinti šaldyti pusgaminiai, yra arklių DNR pėdsakų. Įmonė skubiai išėmė iš rinkos Italijoje ir Ispanijoje dviejų rūšių atšaldytus makaronų gaminius „Buitoni Ravioli“ (koldūnai su jautiena) ir „Buitoni Tortellini“ (įdaryti makaronai su jautiena). 

Jie bus keičiami naujais produktais, laboratorijose ištyrus žaliavą ir įsitikinus, kad gamyboje naudojamas faršas – tai gryna susmulkinta jautiena. 

Iš prekybos taip pat atšauktas ir maitinimo įmonėms skirta šaldyta lazanija su mėsa, - „Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes“. Šį produktą gamina antrinė įmonė Prancūzijoje „Nestle Professional“. 

Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse „Nestle“ produktais prekiauja įmonė „Nestle Baltics“. Maistas kūdikiams, grūdų dribsniai, saldumynai, prieskonių mišiniai, ėdalas gyvūnams - tai tik dalis produktų, kurie iš fabrikų Šveicarijoje pasiekia ir Lietuvos rinką. 

Mūsų parduotuvių lentynose yra gaminių, kurių sudėtyje yra jautienos, pavyzdžiui, „Maggi“ greitai paruošiamuose patiekaluose ar sultiniuose.

„Švaru. Nė vienoje iš Baltijos valstybių nėra „Nestle“ produktų, ant kurių galėtų kristi įtarimo šešėlis“, - lengviau atsikvėpė „Nestle Baltics“ korporatyvinių reikalų vadovė Ariana Rastauskaitė, sulaukusi įmonės, kuriai atstovauja, tyrimų duomenų.

„Nestle“ teigimu, dauguma klientų, kuriems buvo tiekiama ši lazanija – tai Prancūzijos maitinimo įmonės. Keletas jų yra Belgijoje, Ispanijoje, Liuksemburge ir Portugalijoje.

Šveicarijos maisto pramonės įmonė „Nestle“ kol kas - paskutinė iš maisto produktų gamintojų, radusių arklienos pėdsakų patiekaluose su jautiena. „Nestle“ apskritai sustabdė produktų gamybą, kuriems naudojo mėsą, gautą iš Vokietijos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.