N. Numavičiui - milijoninis ieškinys iš brolio (papildyta)

Lietuvos bendrovės „VP grupė“ vadovus pasiekė nemalonios žinios iš JAV. Šiuo metu Floridoje (JAV) gyvenantis buvęs VP dešimtuko partneris Julius Numavičius kreipėsi į teismą ir siekia iš brolio bei „VP grupės“ valdybos pirmininko ir prezidento Nerijaus Numavičiaus priteisti beveik 30 mln. litų.

N. Numavičius (nuotr.) sulaukė ieškinio iš brolio.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
N. Numavičius (nuotr.) sulaukė ieškinio iš brolio.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2013, 8:01 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:49 AM

Be to, kol kas nepatvirtintais duomenimis, J. Numavičius siekia, kad būtų pripažinta, jog buvo nepagrįstai perleistos akcijos už 415 mln. litų.

JAV milijonieriaus ieškinį gavęs Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones - areštavo N. Numavičiui bei „VP grupė“ nuosavybės teise priklausantį turtą, taip pat turtines teises už 29 mln. 821 tūkst. litų.

Jeigu tokio turto nebūtų rasta, teismas leido areštuoti pinigines lėšas, tačiau neuždraudė mokėti atlyginimų darbuotojams.

„Nei Nerijus Numavičius, nei Julius Numavičius nėra tiesioginiai bendrovės „Vilniaus prekyba“ akcininkai, todėl šios naujienos neturėtų paliesti nei „Vilniaus prekybos“ plėtojamo verslo, nei  disponuojamo turto“, – lrytas.lt sakė „Vilniaus prekybos“ direktorė Diana Dominienė. 

Dvejus su puse metų JAV pietryčiuose gyvenantis buvęs VP dešimtuko partneris J. Numavičius šiuo metu yra investavęs į komercinės paskirties turtą, medicinos komponentų ir preparatų pramonę, tačiau sako, kad ateityje daugiausia dėmesio skirs verslui, kurį geriausiai išmano, – maisto gamybai ir prekybai.

Didžiausios investicijos – į parduotuves ir vaistines Floridos, Teksaso ir Pietų Karolinos valstijose.

Neseniai J. Numavičius „Verslo žinioms“ yra sakęs, kad viena iš VP dešimtuko subyrėjimo priežasčių - nesėkmingas LEO LT projektas.

„Be abejo, tai lakmuso popierėlis, jis ir be LEO LT parodė, kad „Maxima LT“ tapo per didele bendrove tokiai šaliai kaip Lietuva. Tai pagaliau lėmė ir pasikeitimus „Maxima LT“ viduje, mano išvykimą į Ameriką, kai kurių kitų buvusių partnerių pasitraukimą į kitas šalis“, - sakė J. Numavičius.

Jo nuomone, LEO LT buvo VP dešimtuko klaida, nes tuo metu jie turėjo patrauklesnių verslo plėtros pasirinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.