Vilniečių namų interjero negadina ne vietoje nuspirtos šliurės

Ši šeima norėjo namų, kuriuose būtų galima bet kur numesti laikraštį ir tai nesugadintų išpuoselėto interjero vaizdo, kuriuose kartais būtų galima susikrauti kojas ant  stalo, o virtuvė būtų skirta patogiai gaminti, bet ne dulkes valyti.

„Simpatiška šeima šiuose namuose gyvena. Buvo smagu su jais dirbti dar ir todėl, kad jie aiškiai žinojo, kokios pagalbos nori iš manęs“, – sakė Vilniaus dailės akademijos absolventė, interjero dizainerė V. Markevičiūtė.<br>V.Markevičiūtė
„Simpatiška šeima šiuose namuose gyvena. Buvo smagu su jais dirbti dar ir todėl, kad jie aiškiai žinojo, kokios pagalbos nori iš manęs“, – sakė Vilniaus dailės akademijos absolventė, interjero dizainerė V. Markevičiūtė.<br>V.Markevičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:24 AM

Sename Užupio name vilniečių šeima gyveno tol, kol jis saugiai stovėjo. Tačiau atėjo toks metas, kai namą reikėjo žūtbūt atnaujinti. Pavykus gauti reikalingus leidimus, seno namo vietoje buvo pastatytas naujas.

Tačiau jo išorė beveik nesiskyrė nuo pirmtako. „Sienos specialiai buvo kreivai nutinkuotos, darbininkai jas nudažė senoviniais kalkiniais dažais ir ne su volu, o šepečiais trynė.

Viduje sienos taip pat nutinkuotas nelygiai, o arkų ir angokraščių kampai užapvalinti - atrodytų, smulkmenos, tačiau namams tai suteikė jaukumo“, - sakė užupiečiams talkinusi interjero dizainerė Vėtrė Markevičiūtė.

Sienos pirmame aukšte išdažytos baltai, nes visa kita - spalvota: baldai ir užuolaidos, žalvariniai, vitražiniai ir paprastų formų šviestuvai. Sendinto ąžuolo grindys  dera su violetinių koklių krosnimi. O virtuvėje įrengta masyvi „sala“ su ąžuoliniu alyvuotu stalviršiu puikiai tinka maistui gaminti.

Miegamosiose erdvėse mansardiniame aukšte - spalvotos sienos. Pasak Vėtrės, tai suteikia paslapties ir ramybės. Tėvų ir dukros vonios kambariuose išklijuotos rankų darbo plytelės.

Šiame name savo mėgiamas vieteles turi trys augintiniai - čia priklydę katinai. Duryse, lygiai kaip filme apie keturkojį storulį Garfildą, jiems padarytos specialios landos, kad namo galėtų grįžti kada panorėję.

„Žodžiu, tikrai simpatiška šeimyna tame name gyvena. Buvo smagu su jais dirbti dar ir todėl, kad jie aiškiai žinojo, ko nori iš manęs. Jokie kaimynų ar draugų patarimai jų neišmušė iš vėžių. Todėl ir 300 kvadratinių metrų namo su rūsiu statybos bei  įrengimas užtruko tik metus“, - sakė V. Markevičiūtė.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė '12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą lrytas.lt skaitytojai galės kovo mėnesį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.