Rusų pastatyta atominė elektrinė už rusų pinigus ir uždaroma

Ignalinos atominės elektrinės uždarymo darbus šiuo metu finansuoja Rusijos valstybinės įmonės. Tai paskelbė korporacija „Rosatom“, kuri valdo Vokietijos bendrovę „Nukem Technologies“. 

Ignalinos atominės elektrinės uždarymo darbus šiuo metu finansuoja Rusijos valstybinės įmonės.<br>R. Jurgaitis
Ignalinos atominės elektrinės uždarymo darbus šiuo metu finansuoja Rusijos valstybinės įmonės.<br>R. Jurgaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Feb 26, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:44 AM

Ši kompanija stato laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą. Rusijos valstybinės korporacijos atstovai teigia, kad siekiama išvengti technologinių procesų stabdymo ir galimo neatsiskaitymo.

Praėjusių metų gruodį Europos Sąjungos šalių donorai laikinai sustabdė IAE uždarymo darbų finansavimą. Taip siekiama, kad Lietuva kuo greičiau išspręstų ginčus su uždarymo darbus vykdančia kompanija „Nukem Technologies“.

Praėjusį penktadienį atominėje elektrinėje apsilankęs premjeras Algirdas Butkevičius teigė lauksiantis iki kovo pabaigos, kol abi pusės – IAE ir „Nukem Technologies“ taikiai susitars. Jei tai nebus pasiekta, sutartis su Vokietijos bendrove gali būti nutraukta. Uždarymo darbai smarkiai vėluoja.

Elektrinėje penktadienį premjeras susitiko su „Rosatom Overseas“ viceprezidentu Aleksandru Mertenu. Susitikime su premjeru taip pat aptarti klausimai, susiję su galimu dvišaliu bendradarbiavimu atominės energetikos srityje. Šis faktas Lietuvoje sukėlė kritikos bangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.