Vos pravėrus vilniečių buto duris, vaizdas pakerta kojas

Dar būdami studentai vilniečių porelė prieš dešimt metų viename Vilniaus dangoraižyje įsigijo nedidelį būstą šiaurinėje pusėje su vaizdu į lūšnyną. Žodžiu, pigiausią ten buvusį. Įrengti jį pasikvietė dekoratorę Gretą Motiejūnienę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-28 09:04, atnaujinta 2018-03-10 22:06

Po aštuonerių metų jau pagausėjusi šeimyna persikraustė į to paties namo 23 aukštą, kur vaizdas pro langus - vertas milijono. Ir tada kelis mėnesius vėl laukė darbuose paskendusios Gretos, nes tikėjo, kad ji su architektu Daliumi Regelskiu išpildys visus jų lūkesčius.

„Išties vaizdas pro šio būsto langus - pribloškiantis“, - įvertino D. Regelskis. Tačiau 100 kvadratinių metrų būstas, pasak jo, buvo padalintas į kelias „kamurkes“ ir vieną ilgą koridorių. Reikėjo kuo skubiau perplanuoti erdves - atverti senamiesčio panoramą ir įleisti į namus kuo daugiau natūralios šviesos. Reikėjo padaryti taip, kad vos pravėrus laukujas duris atimtų žadą.

Buto ašimi, pasak architekto, tapo lenkta siena, einanti per visą svetainę, nuo įėjimo durų iki lodžijos langų. Nors siena lenktos formos, tačiau funkcionali - joje suformuotos nišos skalbyklei, virtuvei, knygų lentynoms, drabužių spintai ir darbo stalui.

Jaunieji šeimininkai iš pradžių dvejojo dėl lenktos virtuvės, vėliau vis dėlto pritarė idėjai ir įsitikino, kad ji - patogi. Sieną virš darbastalio papuošė linksma citata iš mėgiamos dainos.

Beje, bute yra dar pora citatų - tai D. Regelskio įvairiose Niujorko vietose surinktos ir ant paveikslų perkeltos citatos. Naujakuriai išsirinko porą jo darbų. „Everything will be okay in the end. If it's not  okay, it's not the end“ („Pabaigoje viskas bus gerai, o jei nėra gerai, vadinasi, dar ne pabaiga“) - štai tokia nuotaika sklando šiuose namuose.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.