Juodkrantėje teismo sprendimu griaunamas restoranas ant Kuršių marių kranto

Restorano Juodkrantėje savininkai patys pradėjo griauti ant Kuršių marių kranto stovintį pastatą, nes tai juos įpareigojo padaryti teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:54 PM

Griauti pradėtas restoranas Juodkrantėje buvo pastatytas 2005 metais, anot statinio savininkų, gavus visus būtinus statybos leidimus. Veiklos pradžioje jame veikė garsus „Sorento“ restoranas.

„Vieni išduoda leidimus, kiti juos paverčia negaliojančiais ir taip investuotojams ar savininkams pridaro milžiniškų nuostolių. Restoraną pastatėme, turėdami visus būtinus leidimus.

Jau pridavus statinį bei pradėjus restorano veiklą paaiškėjo, kad oficialiai išduotas statybos leidimas yra negaliojantis, tad ir pats statinys virto tokiu pačiu. Tapome absurdiškų valdininkų sprendimų įkaitais.

Būsime pirmieji, ne tik pastatę naują restoraną Neringoje, bet ir jį nugriovę“, – teigė statinį valdančios bendrovės Verslo investicijų projektų centro vadovas Darijus Vilčinskas.

Pasak jo, dėl tokių valdininkų sprendimų jo vadovaujama bendrovė patyrė reikšmingų nuostolių.

„Biurokratizmo klaidų žala perkops ne vieną milijoną litų. O nugriovus pastatą beliks džiaugtis galimybe restorano vietoje pasistatyti, ko gero, brangiausiai kainuosiančią kėdę žvejybai nuo marių kranto ir nuomoti ją tiems patiems biurokratams“, – sakė „Verslo investicijų projektų centras“ vadovas.

Iki šiol Juodkrantėje veikęs restoranas – ne vienintelis statinys Neringoje, pastatytas legaliai, remiantis išduotais statybos leidimais, darbus suderinus su miesto valdžia ir atsakingomis institucijomis, kurie vėliau tapo nelegaliais, paaiškėjus, jog detalieji statinių planai, neatitinka bendrojo Neringos plano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.