Išdalinti lietuviškų interjerų „Oskarai“

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, „Pirklių klube“ buvo paskelbti ir apdovanoti geriausių, praėjusiais metais Lietuvoje sukurtų interjerų autoriai. „Metų interjero“ konkurso prizai - „Auksinės paletės“ - buvo įteiktos trijų pagrindinių nominacijų – geriausio privataus, visuomeninio ir biuro interjero bei dar devynių, specialių nominacijų nugalėtojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Mar 22, 2013, 11:08 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:32 PM

Siekiant objektyvumo, Lietuvos interjerų autorių darbus konkurse vertino tarptautinė komisija.

Taigi, geriausią privatų interjerą pernai sukūrė kompanija „Architektas LT“ - Mindaugas Leliūga ir Simonas Talandzevičius.

300 kv. metrų namo savininkai su architektais nuo pat pradžių sutarė, kad interjere nebus jokio dirbtinio puošnumo, taip sakant - jokios pompastikos. Tik natūralios ir ilgaamžės medžiagos: medis, akmuo, namų tekstilėje linas, vilna, medvilnė.

Visuomeninio interjero nugalėtojomis paskelbtos architektės Giedrė Datenytė ir Monika Zemlickaitė – kūrybinė kolaboracija GUM. „Opium“ klubas įsikūręs pagrindinėje Vilniaus barų gatvėje. Architektės siekė sukurti patogią erdvę, kuri dienos metu galėtų veikti kaip kavinė, o naktį - kaip klubas.

Geriausio biuro interjero autoriai - Laura Malcaitė ir Dmitrijus Kudinas iš kompanijos „Inblum“ .

Į reklamos agentūrų „Open iniative“ ir „New“ biurų interjerą architektai norėjo įsileisti kuo daugiau vaizdų pro langą. Mat jis išties įspūdingas: Neries vingis, Vingio parkas, Žvėryno stogai. Jie ieškojo tinkamo aplinkai ir funkcijai sprendimo, kol galiausiai atrado baltas tinklines pertvaras.

„Tautos interjerą“ šiemet rinko Lrytas.lt skaitytojai - juo tapo projektavimo studijos „Dalius & Greta Design“ komandos Daliaus Regelskio ir Gretos Motiejūnienės darbas.

Vaizdas iš šio buto, esančio 23 aukšte - pribloškiantis. Tačiau 100 kvadratinių metrų ploto  patalpa iš pradžių buvo padalinta į kelias „kamurkes“ ir vieną ilgą koridorių. Tad Daliui ir Gretai reikėjo perplanuoti visą butą  ir padaryti taip, kad vos pravėrus laukujas duris atimtų žadą.

Galimybė pasitikrinti kūrybinį svorį

„Nemanau, kad mūsų konkurse dalyvauja geriausi Lietuvoje sukurti interjerai. Esu įsitikinęs, kad kai kuriems architektams, save laikantiems ryškiausiomis žvaigždėmis, nesolidu varžytis su eiliniais arba niekam nežinomais kūrėjais. O jeigu nelaimės!? Šis jausmas juos stabdo“, - Lrytas.lt sakė konkurso organizatorius Vytautas Gurevičius. Tačiau aštuntą kartą rengiamas konkursas šiemet sulaukė rekordinio dalyvių skaičius - beveik 130. „Bet dabar mūsų prioritetas – nebe kiekybė, o kokybė. Tarptautinė komisija vertino tik tuos darbus, kurie atitiko konkurso keliamus reikalavimus“, - pabrėžė organizatorius. Šiais metais dalyviai pirmą kartą atskirai vertinti ir už profesionalumą.

Vienas šios nominacijos vertintojų - architektas Alvydas Šeibokas pastebėjo, kad nors žmonės siekia gražiau gyventi, dar mums trūksta aiškių idėjinių sprendimų, individualumo, taip pat saikingumo, o jei jis yra, tai pritrūksta išbaigtumo detalėse. „Tad šis konkursas - gera proga pasitikrinti kūrybinį potencialą ir tobulinti profesionalumą“, - įsitikinęs Vilniaus dailės akademijos Interjero dizaino katedros vedėjas.

Už profesionalumą šiemet buvo išskirtos architektės Giedrė Datenytė ir Monika Zemlickaitė – kūrybinė kolaboracija GUM.

Kitos nominacijos ir nugalėtojai Geriausias fotografas - Leonas Garbačauskas.

Geriausias spalvinis sprendimas - studijos „Archispektras“ architektai  Aidas Kalinauskas ir Vaidas Tamošiūnas.

Geriausias virtuvės projektas - architektė Indrė Sunklodienė.

Geriausias apšvietimo projektas - interjero dizaineris Artūras Čižiūnas, „A2 Design“.

Geriausias vonios kambario projektas - bendrovės „Architektas LT“ architektai M.  Leliūga ir S. Talandzevičius.

Inovatyviausias interjeras -  Edgaras Neniškis, Rūsna Vaineikytė – Neniškienė, Arūnas Liola ir Rolandas Liola, architektūros studija „Arches“.

Geriausias durų sprendimas - architektūros studijos „Plazma“ architektai Rytis Mikulionis, Laura Janavičiūtė, Povilas Daugis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.