Būstų TOP 5. Geriausio metų interjero nesugadina bėgantis laikas

Praėjusią savaitę buvo paskelbti geriausi 2012 metais Lietuvoje sukurti interjerai ir apdovanoti jų autoriai. O šią savaitę lrytas.lt žvilgtelės į pastarųjų penkerių metų geriausius privačius interjerus. Kviečiame skaitytojus įvertinti, kiek ilgai namai gali išlikti stilingi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-25 12:15, atnaujinta 2018-03-09 09:15

Prieš penkerius metus jų sukurtas interjeras buvo paskelbtas geriausiu, po metų - vėl geriausias. Ir šiandien dėl 2008 ir 2009 metais sukurtų ir įvertintų interjerų architektams Aurėjai ir Mariui Šlančiams netektų raudonuoti.

Mat dirbdami jie pirmiausia planuoja erdves, zonas, jei yra galimybių (leidžia tam numatytas biudžetas) stengiasi panaudoti kuo daugiau technologinių naujovių. O svarbiausia, jie nepasiduoda pavasario madoms.

Pavasario madomis Marius vadina baldų ir interjerų puošybos madų tendencijas, kurias diktuoja italai. „Dirbtinai sukuria ką nors ir išsukinėja visais būdais. Taip buvo su juodo krištolo sietynais, violetine spalva. Tai tik italų žaidimai, mes kurdami interjerus jų taisyklių nepaisome“, - sako Marius.

Tačiau jis žino, kad daugeliui žmonių labai svarbu turėti madingus namus. Su tokiais klientais geriausiai sekasi dirbti dekoratoriams. „Nes, pavyzdžiui, aš sunkiai galėčiau suraityti, sudėlioti namuose tiek spalvų ir detalių, kaip tai sugeba drabužių dizaineriai. Jiems pavyksta suvaldyti skirtingus raštus, spalvas. Jie gali sukurti spalvotus namus“, - apie kolegas pasakoja Marius. Pasak jo, dabar turtingi baltarusiai perka didžiausius namus ir kviečiasi lietuvius jų dekoruoti.

„Tai ir gerai apmokamas darbas, dekoratoriai dvigubai daugiau nei mes uždirba“, - įsitikinęs kaunietis. Jis pats savo darbus skirsto į dvi kategorijas: darbas - duonai ir darbas - uogos. Architektą labiausiai stebina užsakovai, kurie jo prašo: „Padaryti taip, kaip pas kaimyną.“

Tokiems gali rodyti tūkstantį įvairiausių įdomių sprendimų, tačiau paprastai jų perkalbėti nepavyksta. „Kaune ištisais kvartalais keisčiausios interjerų mados gyvuoja“, - šypsosi Marius. Darbas su tokiais užsakovais - duonai. Uogos - kai Mariumi ir jo žmona klientai pasitiki šimtu procentų.

Nuotraukų galerijoje - Šlančių sukurti interjerai kauniečiams. 2008 ir 2009 metų interjero konkursuose jie buvo paskelbti geriausiais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.