„Ačiū“ kortelių savininkams verta paskubėti

Jau seniai įprasta atsiskaitant parduotuvėje kyštelėti ir turimą lojalumo kortelę: gal gausi kokią nuolaidą ar kaupsi pinigus būsimiems pirkiniams. Bet kartais pirkėjas apsižiūri, kad jo turima kortelė baigė galioti.

Daugiau nuotraukų (1)

Simonas Liutkus

2013-03-28 10:37, atnaujinta 2018-03-09 05:03

Taip nuo šių metų sausio 31 dienos nutiko 2009-aisiais pagamintų „Maxima” prekybos tinklo lojalumo kortelių „Ačiū” turėtojams.

Tačiau nesklandumų niekam nekilo, nes jų galiojimas automatiškai buvo pratęstas iki balandžio pabaigos.

– Kodėl „Ačiū” savininkams vertėtų paskubėti? – „Lietuvos rytas” pasiteiravo „Maxima LT” Rinkodaros ir pardavimų departamento vadovo Norberto Žiobos.

– „Ačiū” lojalumo kortelių iš viso išduota apie 1,7 milijono. Maždaug 1,2 milijono jau pakeistos naujomis. Tai padaryti labai paprasta: užtenka bet kurioje prekybos tinklo kasoje užpildyti anketą.

Tiesiog jei kortelės savininkas tai padarys iki kovo 31 dienos, visi joje sukaupti pinigai bus automatiškai perkelti į naująją.

Dar mėnesį – iki balandžio 30 dienos – norint perkelti pinigus teks skambinti nemokamu telefonu 8 800 20 050 ir pateikti naujosios bei senosios kortelių duomenis.

Galima nesibaiminti, sukauptos lėšos tikrai niekur nedings. Atnaujinus kortelę jas bus galima bet kada panaudoti.

– Kam prireikė keisti prieš daugiau nei trejetą metų išdalytas korteles?

– Pirmiausia plastikas greitai dėvisi, ypač jeigu kortelė dažnai naudojama. Trejų metų laikotarpį buvo parinkęs senųjų kortelių gamintojas.

Naujosios – patvaresnės, todėl galios net penkerius metus. Taip pat pasikeitė ir jų dizainas, jomis tapo patogiau naudotis.

Dar viena naujovė – ant naujosios „Ačiū” kortelės nugarėlės galima užrašyti kortelės savininko vardą ir pavardę.

Tai padaryta patogumo sumetimais: jeigu šeima naudoja kelias „Ačiū” korteles, jų nebesupainios.

Be to, su naująja kortele bus galima padengti net iki 99 procentų pirkinio sumos.

Svarbu nepamiršti, kad per metus sukaupti pinigai turi būti panaudoti iki kitų metų paskutinės vasario dienos. Tačiau mes patys stengsimės klientams tai priminti ir informuosime iš anksto.

– Įvairios lojalumo programos vis asmeniškesnės.

Kuo šiuo atžvilgiu išsiskiria „Ačiū”?

– Mes siekiame savo klientams ne tiktai padėti apsipirkti ar sutaupyti.

Analizuodami kortelių duomenis, kurie atskleidžia jų savininkų apsipirkimo įpročius, kuriame geriau jų poreikius atitinkančias parduotuves.

Pavyzdžiui, galime papildyti ar praplėsti asortimentą naujomis prekėmis.

Taip pat stebime savo klientų pirkimo istorijas, atsižvelgdami į jas planuojame akcijas.

Nuo 2008 metų teikiame pirkėjams akcijų pasiūlymus jiems tinkamiausiu būdu: tradiciniu paštu, trumposiomis telefono žinutėmis arba tiesiog parduotuvėje, kurioje siūlomų prekių sąrašas išspausdinamas ant pirkinių čekio.

Taip „Maxima” siekia, kad klientai ilgam taptų lojalūs. Juk žmogui patinka, kai pateikiamas konkretus, asmeniškai jam suformuotas pasiūlymas.

„Ačiū” kortelė atsirado kaip padėka

„Maxima” dar prieš dešimtmetį viena pirmųjų Lietuvos rinkoje pasiūlė lojalumo programą, susietą su kortele. Ją klientai įvertino itin teigiamai, todėl programa buvo tobulinama toliau.

Prieš penkerius metus tiek pati programa, tiek kortelės buvo pavadintos „Ačiū” – kaip padėka pirkėjams už pasitikėjimą ir ištikimybę.

Nuo 2008 metų „Maxima” lojalumo programa „Ačiū” vykdoma visose trijose Baltijos valstybėse, o nuo 2010-ųjų – ir Bulgarijoje.

Lietuvoje „Ačiū” kortelėmis naudojamasi itin aktyviai: per mėnesį bent po sykį ji praverčia kone 1,2 milijono tinklo „Maxima” klientų.Jau seniai įprasta atsiskaitant parduotuvėje kyštelėti ir turimą lojalumo kortelę: gal gausi kokią nuolaidą ar kaupsi pinigus būsimiems pirkiniams. Bet kartais pirkėjas apsižiūri, kad jo turima kortelė baigė galioti. Taip nuo šių metų sausio 31 dienos nutiko 2009-aisiais pagamintų „Maxima” prekybos tinklo lojalumo kortelių „Ačiū” turėtojams. Tačiau nesklandumų niekam nekilo, nes jų galiojimas automatiškai buvo pratęstas iki balandžio pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.