Belgai masiškai atsiima pinigus iš Liuksemburgo bankų

Belgijos piliečiai atsiima iš Liuksemburgo bankų nedeklaruotas lėšas, baimindamiesi mokestinio persekiojimo gimtinėje, pranešė vietos žiniasklaida.

Belgijos valdžia tikisi, kad dėl mokestinės amnestijos šiais metais pavyks pritraukti į šalies biudžetą apie 600 mln. eurų.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotrauka
Belgijos valdžia tikisi, kad dėl mokestinės amnestijos šiais metais pavyks pritraukti į šalies biudžetą apie 600 mln. eurų.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2013, 1:33 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:32 PM

Per pirmuosius šių metų mėnesius belgai atsiėmė iš Liuksemburgo bankų mažiausiai 180 mln. eurų, o per 2012 metus - 539 mln. eurų, informuoja „RIA Novosti“.

Balandžio 7 dieną Liuksemburgo valdžia, iki šiol pasisakanti už indėlių paslapties išsaugojimą, paskelbė apsvarstysianti visas įmanomas priemones, kaip padidinti bankų sektoriaus skaidrumą kovoje su mokesčių vengimu.

Belgijos vyriausybė, savo ruožtu, patvirtino 2012 m. gruodį mokestinę amnestiją, kuri nukreipta prieš stambaus masto mokesčių vengėjus, pirmiausia, organizuotas grupes, siekiančias išvengti apmokestinimo.

Jiems nustatyta bauda, kuri sudaro 35 proc. nuo atvirai pateikiamos nedeklaruotų lėšų sumos.

Belgijos valdžia tikisi, kad dėl mokestinės amnestijos šiais metais pavyks pritraukti į šalies biudžetą apie 600 mln. eurų.

Kaip jau skelbta, garsus prancūzų aktorius Gerardas Depardieu Belgijoje įkūrė investicinę kompaniją „Holding 2712“ su 20 tūkst. eurų kapitalu. Kompanija įkurta Estempjui miestelyje, netoli pasienio su Prancūzija.

Kompanijos pavadinimas siejamas su aktoriaus gimimo data - 1948 m. gruodžio 27 d. Estempjui miestelis įsikūręs netoli Nešeno, kur G. Depardieu neseniai įsigijo namą. Šiame miestelyje gyvena apie 2,8 tūkst. prancūzų. Kaip žinoma, G. Depardieu dėl didelių mokesčių turtingiesiems paliko Prancūziją. Sausio pradžioje jis Rusijoje asmeniškai atsiėmė rusišką pasą, kai prezidentas Vladimiras Putinas dekretu paskelbė jį Rusijos piliečiu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.