Baltarusiai kviečia Lietuvą investuoti ir į ledo ritulį

Lietuvos Pramonininkų konfederacijos (LPK) surengtoje spaudos konferencijoje Baltarusijos nepaprastasis ir įgaliotasis atstovas Lietuvoje Vladimiras Dražinas pabrėžė, jog Lietuva tapo viena pagrindinių Baltarusijos verslo, prekybos partnerių. Prekybos apyvarta tarp dviejų šalių praėjusiais metais siekė per 2 mlrd. JAV dolerių.

Baltarusijos diplomatinis atstovas Lietuvoje V. Dražinas ir LPK viceprezidentas G. Rainys kalbėjo apie dviejų šalių ekonominius ryšius.<br>R. Danisevičius
Baltarusijos diplomatinis atstovas Lietuvoje V. Dražinas ir LPK viceprezidentas G. Rainys kalbėjo apie dviejų šalių ekonominius ryšius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-04-10 14:07, atnaujinta 2018-03-08 13:00

V. Dražinas priminė, jo kitais metais Minske vyks pasaulinis jaunimo ledo ritulio čempionatas. Diplomatas paragino Lietuvos verslininkus investuoti į šio renginio organizavimą. Baltarusius ir toliau labiausiai domino Klaipėdos uosto pajėgumai priimti dar daugiau baltarusiškų prekių.

Baltarusijos tranzitas per Klaipėdos uostą, logistikos tobulinimas, Nemuno ir Dauguvos upių apsauga, investicijos į IT technologijias: tokios pagrindinės šiais metais balandžio 18-ąją Klaipėdoje vyksiančio -ojo tarptautinio Lietuvos ir Baltarusijos ekonomikos forumo temos.

„Klaipėdos uostas gilinamas, jo pajėgumai didėja“, - trečiadienį Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) spaudos konferencijoje Vilniuje kalbėjo Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Vaidotas Šileika.

Jis pabrėžė, jog baltarusiškų prekių krova Klaipėdos uoste nuolat didėja. Praėjusiais metais iš 35,2 mln. tonų iškrautų prekių 31 proc. sudarė prekės iš Baltarusijos. Daugiausiai – trąšos. 2009 m. baltarusiškų prekių krova Klaipėdos uoste siekė 26 proc. - tad augimas akivaizdus.

Verslininkas Sigitas Paulauskas teigė, jog Baltarusijoje šiuo metu labai apsimoka imtis medienos verslo, daryti plyno lauko investicijas.

Apie ekonominį dviejų šalių bendradarbiavimą Baltarusijos diplomatas kalbėjo noriai ir optimistiškai. Bet paprašytas pakomentuoti Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus pareiškimą, kad mūsų šalis susirūpinusi politiniais kaliniais Baltarusijoje.

„Tokie pareiškimai yra tik Lietuvos Vyriausybės reikalas. Aš linkęs kalbėti tik ekonominėmis temomis“, - atšovė V. Dražinas.

Tačiau jis noriai leidosi į kalbas apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) paveldo gaivinimą Baltarusijos teritorijoje.

„Mes juk 500 metų gyvenome vienoje valstybėje. Dabar Baltarusijoje atstatoma apie 36 su LDK istorija susijusius objektus. Atstatoma Gedimino pilis Lydoje. Numatoma, kad šiais metais Baltarusijoje lankysis apie milijoną turistų. Juos labai domina pilys, dvarai, kuriuose gyveno LDK kunigaikščiai, aristokratai“, - pasakojo V. Dražinas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.