„Verslios Lietuvos“ vadovas neįtiko B. Vėsaitei (papildyta)

VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas šalių sutarimu traukiasi iš pareigų.

Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės teigimu, P. Lukauskas net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos“ darbams, o asmeniniam verslui ir projektams.<br>ELTA
Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės teigimu, P. Lukauskas net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos“ darbams, o asmeniniam verslui ir projektams.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-09 19:50, atnaujinta 2018-03-07 00:00

Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės teigimu, P. Lukauskas net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos“ darbams, o asmeniniam verslui ir projektams.

„Neturime itin daug priekaištų VšĮ „Versli Lietuva“ vadovui, tačiau faktas, kad žmogus net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos“ darbams, mums kelia nerimą. Aš norėčiau, kad šios svarbios Lietuvai organizacijos vadovas šimtu procentų atliktų tiesiogines savo pareigas ir susitelktų į eksporto plėtrą“, - pažymi ministrė.

B. Vėsaitė taip pat atkreipė dėmesį, jog buvo atliktas ir „Verslios Lietuvos“ veiklos auditas.

„Mūsų nuomone, tos didžiulės lėšos (nuo 2009 m. - per 86 mln. litų), kurios skiriamos šios organizacijos veiklai ir jos vykdomiems projektams, yra naudojamos ne itin efektyviai“, - sako ūkio ministrė.

Pasak B. Vėsaitės, sprendimas, kas galėtų laikinai eiti VšĮ „Versli Lietuva“ vadovo pareigas, kol kas nėra priimtas.

Pats P. Lukauskas portalui vz.lt sakė, kad jam buvo pasiūlyta likti įstaigos direktoriaus pavaduotoju arba apskritai pasitraukti.

„Man buvo pasiūlyta likti „Versli Lietuva“ direktoriaus pavaduotoju arba pasitraukti iš darbo. Aš pasirinkau išėjimą iš darbo. Jokių argumentų dėl darbo kokybės aš neišgirdau“, - sakė P. Lukauskas.

P. Lukauskas teigė nebijantis, kad liks be darbo.

„Naujai valdžiai nepatinka, kad dideli pinigai, skiriami eksporto ir verslo skatinimui, neva yra nekontroliuojami. 

Patikėkite, iš Londono grįžau ne tam, kad užsiimčiau pasipelnymu iš valstybės. Grįžau dėl to, kad dirbčiau Lietuvai, jai grąžinčiau sukauptas žinias, o ne kažką daryčiau savanaudiškais tikslais. Jeigu ministrei taip atrodo, tai aš neturiu ką pridurti. Kol kas dar nėra nuspręsta, kada išeisiu, tai nuspręs Ūkio ministerija. Nemanau, kad prapulsiu darbo rinkoje. Dar reiks pagalvoti ir apie tai, ar tokioje valstybėje verta gyventi“, - vz.lt kalbėjo P. Lukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.