B. Vėsaitė apie „Verslią Lietuvą“: „Matėme lėšų plovimo tendencijas“

Iš pareigų pasitraukęs organizacijos „Versli Lietuva“ vadovas Paulius Lukauskas sukėlė audrą Lietuvos verslo ir politikos padangėje.

„Matėme lėšų plovimo tendencijas. Manome, kad įmonės „Versli Lietuva“ veikla verta ir tolesnio tyrimo“, - laidoje kalbėjo B. Vėsaitė.<br>J. Stacevičius
„Matėme lėšų plovimo tendencijas. Manome, kad įmonės „Versli Lietuva“ veikla verta ir tolesnio tyrimo“, - laidoje kalbėjo B. Vėsaitė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

2013-05-13 20:09, atnaujinta 2018-03-06 20:17

Dalis verslininkų, investuotojų ir buvusių organizacijos valdybos narių negailėjo Ūkio ministerijai priekaištų už tai, kad jos vadovai P. Lukauskui pasiūlė pasitraukti iš pareigų. 

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ dalyvavusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė negailėjo kritikos P. Lukauskui: esą jis darbui skyrė labai nedaug laiko, neįvykdė dalies užduočių. Taip pat ministrė užsiminė apie įtarimus lėšų plovimu šioje organizacijoje.

„Matėme lėšų plovimo tendencijas. Žmonėms su psichine negalia buvo dėstomas seminaras „elektroninio verslo įrankiai“. Kai kurie iš tų žmonių negali net pasirašyti. Manome, kad įmonės „Versli Lietuva“ veikla verta ir tolesnio tyrimo“, - laidoje kalbėjo B. Vėsaitė.

Kaltinimus išgirdo per žiniasklaidą

Pats P. Lukauskas sako tokius kaltinimus išgirdęs tik viešojoje erdvėje – kelis mėnesius Ūkio ministerijos durys jam ir kitiems interesantams buvo uždarytos.

„Per paskutinį pusmetį nebuvo jokio noro bendrauti. Manau, kad buvo ieškoma momento, kol bus galima realizuoti kažkokius pokyčius“, - telefonu iš užsienio kalbėjo P. Lukauskas.

Šiuo metu verslininkas yra išvykęs į Rusiją ir užsiima veikla, kuri kainavo jam „Verslios Lietuvos“ vadovo kėdę – teikia verslo konsultacijas. Teigiama, kad P. Lukauskas iš šios veiklos gavo apie 90 proc. savo pajamų, taip pat tam skyrė maždaug 3 mėnesius savo darbo laiko (pasiimdamas neapmokamų atostogų).

Dažnas P. Lukausko važinėjimas į užsienį ir „popamokinė veikla“ tapo pagrindiniu pretekstu, dėl ko vyriškiui buvo pasiūlyta pasirinkti savo pagrindinę veiklą. Pats vadovas savo kaltės nemato ir siūlo jo veiklą vertinti pagal pasiektus rezultatus, o ne pagal darbo vietoje praleistą laiką.

Panašaus požiūrio laikėsi ir kiti laidoje dalyvavę pašnekovai: visuomenės veikėjas Tadas Langaitis ir „Intersurgical“ vadovas Sigitas Žvirblis.

„Buvau 4 metus („Verslios Lietuvos“. - Red.) valdyboje ir galėčiau tik pagirti Paulių už sąžiningumą. Tokio lygio vadovai ne 8 valandas per dieną dirba. Tai nėra pagrindinis pretekstas vadovo atleidimui“, - kalbėjo S. Žvirblis.

Nematoma kova dėl pinigų?

Diskusijos metu nuolat buvo paminimi pinigai, kuriuos dar turėtų įsisavinti „Versli Lietuva“. Verslo atstovai iškėlė versiją, kad kažkas nori priėjimo prie 55 mln. Lt ES pinigų, kurie turi būti panaudoti iki 2015 metų.

„Jau panaudoti 45 mln. Lt, dar yra 55 mln. nepanaudoti. Viso turime 100 mln., į kuriuos nusitaikė kai kurie veikėjai“, - kalbėjo T. Langaitis.

Diskusijos metu S. Žvirbliui trūko kantrybė ir jis pasiūlė ministrei atsistatydinti.

„Man, kaip verslininkui, būtų labai nemalonu turėti darbuotoją, kuris taip išsidirbinėja viešoje erdvėje“, - piktinosi vyriškis.

Jis paprašė pasiūlyti P. Lukauskui grįžti į jo turėtą poziciją, bet B. Vėsaitė pabrėžė, jog „Verslios Lietuvos“ vadovas pats pasirinko išeiti, o „dėl vieno žmogaus nei Lietuva, nei organizacija nesugrius“.

Dėl būsimos vadovo pozicijos bus skelbiamas konkursas.

Anot B. Vėsaitės, ateityje numatoma šiek tiek keisti „Verslios Lietuvos“ strategiją ir daugiau skatinti eksportą į augančias Pietryčių Azijos šalis, Kazachstaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.