„Investuok Lietuvoje“ vadovė iš B. Vėsaitės sulaukė užuominų apie atleidimą

Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės taikinyje atsidūrusi viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė Paryžiuje susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi, kuris pažadėjo, kad specialistė galės tęsti darbus.

Premjeras A. Butkevičius teigia norintis, kad M. Dargužaitė tęstų darbą.<br>„Investuok Lietuvoje“ nuotrauka
Premjeras A. Butkevičius teigia norintis, kad M. Dargužaitė tęstų darbą.<br>„Investuok Lietuvoje“ nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 16, 2013, 4:55 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:04 PM

Klausimas, ar M. Dargužaitė liks toliau dirbti, iškilo paaiškėjus, kad B. Vėsaitė privertė palikti pareigas kitos giminingos viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovą – Paulių Lukauską.

M. Dargužaitė portalui lrytas.lt pripažino, kad prieš kurį laiką išgirdo iš B. Vėsaitės užuominų, esą įstaiga dirba prastai, o situacijai nepasikeitus - reikės keisti jos vadovus.

Tiesa, kilus skandalui dėl P. Lukausko atleidimo B. Vėsaitė apie „Investuok Lietuvoje“ darbą pradėjo kalbėti palankiai. Kad M. Dargužaitė neturėtų būti keičiama, šios savaitės pradžioje pareiškė ir A. Butkevičius.

Šią savaitę premjeras ir M. Dargužaitė susitiko Paryžiuje. Taip jau sutapo, kad jie abu Prancūzijos sostinėje buvo komandiruotėje.

Po susitikimo M. Dargužaitė teigė išgirdusi premjero paramą.

„Mes su juo pagaliau pasišnekėjome. Manau, kad jis dabar supranta, kaip mes dirbame, ką darome, kad siekiame rezultatų. Ir užtikrino, kad nebus keičiama valdžia. Aš noriu užsitikrinti, kad būtų normalus bendradarbiavimas, abipusės pastangos tą daryti“, - kalbėjo M. Dargužaitė.

Ji stebėjosi, kad Ūkio ministerija nutarė atsisakyti P. Lukausko paslaugų.

„Man sakė, kad „Versli Lietuva“ dirba gerai, o jūs („Investuok Lietuvoje“. - Red.) – ne“, - vieną pokalbį su B. Vėsaite prisiminė M. Dargužaitė.

Pašnekovė teigė esanti laisva ir Lietuvai dirbanti iš idėjos. Jei Vyriausybės ir ministerijos vadovai ją ignoruos, ji pasitrauks pati.

„Pasikeitus valdžiai prie mūsų buvo labai kabinėjamasi, darė auditus, sulaukdavome daug užklausimų. Gerai, jei tai daroma norint kažką sužinoti ar susipažinti, tačiau labai dažnai tie klausimai būdavo keliami ir išvados daromos iš tų sričių, kurios nesusijusios su mūsų veikla. Tai gali tęstis toliau, todėl šimtaprocentinės garantijos dėl savo likimo nejausiu“, - sakė M. Dargužaitė.

Nerimauti M. Dargužaitę turėtų versti ir kalbos, kad jau ne vienas įmonės ar įstaigos vadovas, kurį premjeras iš pradžių palaikė, vėliau buvo atleistas.

M. Dargužaitė dirbti į Lietuvą atvažiavo iš JAV. Į Tėvynę ji grįžo po 17 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.