„Vičiūnų“ grupė ir šalies universitetai suvienijo jėgas

Viena didžiausių šalies bendrovių „Vičiūnų“ įmonių grupė, reaguodama į situaciją Lietuvoje kai studijas baigę jauni žmonės masiškai išvyksta į užsienį, pratęsė bendradarbiavimo sutartis su KTU, Aleksandro Stulginskio ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetais. Įmonių grupės vadovai įsitikinę, kad jauni specialistai Lietuvoje turi perspektyvų ir gali rasti jų išsilavinimą bei karjeros ambicijas atitinkantį darbą.

Jauni žmonės dar studijuodami turi rūpintis savo ateitimi ir siekti netapti tik siauros srities specialistais.<br>Asociatyvi nuotr. iš archyvo
Jauni žmonės dar studijuodami turi rūpintis savo ateitimi ir siekti netapti tik siauros srities specialistais.<br>Asociatyvi nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-20 22:45, atnaujinta 2018-03-06 12:02

„Jau keletą metų dėmesį skiriame rinkos poreikiams analizuoti. Bendraudami su universitetais galime patarti, kaip adaptuoti mokymo programas, praktikos modulius, studijų formas, kad žmogus baigęs mokslus galėtų lengviau rasti darbą. Tad, kuo geresnis akademinis ir praktinis pagrindas bus padėtas universitete, tuo lengviau jauniems specialistams bus darbo rinkoje“, - sako bendrovės administravimo direktorė Ramunė Bičkauskienė.

Tačiau jie dar studijuodami turi rūpintis savo ateitimi ir siekti netapti tik siauros srities specialistais.

„Vičiūnų“ įmonių grupėje jau dabar į darbą priimta nemažai jaunų specialistų, o ateityje jų gali būti priimama ir dar daugiau.

Šiuolaikiniam darbuotojui turi būti nesvetimas kompiuterinis raštingumas, vadovavimo įgūdžiai, veiklų koordinavimas, gebėjimas argumentuotai pristatyti ir įgyvendinti idėjas. Bendrovei labiausiai reikalingi maisto technologai, maisto saugos specialistai, ekonomistai, logistikos specialistai.

Tad, pasak R.Bičkauskienės, įmonė neatmeta galimybės pasirašyti tokias sutartis ir su kitais universitetais bei kolegijomis.

Jauni žmonės noriai įsidarbina bendrovėje. Viena to priežasčių – tamprus ilgalaikis bendradarbiavimas tarp Lietuvos aukštųjų mokyklų ir verslo.

„Vertiname jaunimą, kuris auga kartu su įmone, t.y. studijuodami kasmet atlieka įmonėje praktikas ir kartu siekia rezultato. Vieniems tai pavyksta greičiau, kitiems lėčiau, o yra ir tokių, kurie po pirmos nesėkmės numoja ranka ir palieka ne tik įmonę, bet ir šalį. Kai darbuotojas pradeda suprasti įmonės siekius ir pats tampa jos dalimi, tuomet rezultatas geriausias – įmonė džiaugiasi geru darbuotoju, o darbuotojas giria savo įmonę“, – sako R. Bičkauskienė.

„Vičiūnų“ įmonių grupėje Lietuvoje veikia 9 fabrikai, pardavimų kompanijos, logistikos ir pervežimo įmonės, nuolat vystomos investicijos ir statybų projektai. Lietuvoje yra formuojama prekybos ir marketingo strategija, mūsų šalyje dirbantys įmonės specialistai koordinuoja visą pasaulinį „Vičiūnų“ grupės verslą.

Tai reiškia, kad besiplečiančiai įmonių grupei nuolat reikia jaunų specialistų – nuo inžinierių iki marketingo vadybininkų.

„Vičiūnų“ įmonių grupėje dirba 6500 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.