Baltarusiai nusivylę: „Iš lietuviško „Jamam“ tikėjomės daugiau“

Automobilių vora vos judėjo spūsties spąstuose įkalne Šeškinės link. Atrodė, kad šeštadienį į Vilniaus „Akropolį“ patraukė pusė Lietuvos ir trečdalis Baltarusijos, nors prekybos centre tokios gausios minios, kaip anksčiau, nesimatė.

Baltarusis Sergejus Vilniaus "Akropolyje" pirko sūrio ir indų.<br>V. Balkūnas
Baltarusis Sergejus Vilniaus "Akropolyje" pirko sūrio ir indų.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

May 25, 2013, 2:08 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:00 AM

Prekybiniai turistai iš Baltarusijos atvykę į Vilnių pasinaudoti nuolaidų diena „Jamam“ sakė, jog anksčiau prekių su akcija asortimentas buvo didesnis. Tuo tarpu, lietuviai į vežimėlius krovėsi tualetinį popierių ir prekes vaikams.

„Truputį nusivyliau, anksčiau pasirinkimas buvo didesnis, iš „Jamam“ tikėjomės daugiau. Bet vis tiek gerų dalykų radome“, – sakė šeštadienį prie Vilniaus „Akropolio“ į bagažinę kraunantis Vladimiras iš Baltarusijos sostinės Minsko.

Jis daugiausiai pirko indų: stiklinių, lėkščių, pietų servizą. Vladimiras Vilniuje apsiperka jau šeštą kartą. Anksčiau Lietuvoje įsigydavo ir elektroninės aparatūros, bet dabar ją perka Lenkijoje – ten pigiau.

Sutuoktiniai Sergejus ir Katerina, taip pat iš Minsko, į Vilnių atvyko pirmąkart. Jie prisipirko įvairių rūšių sūrio ir kitų maisto produktų.

„Pas draugus paragavome lietuviško fermentinio sūrio, nuostabus skonis, tai ir susigundėme“, - kalbėjo Katerina.

Praktiškieji lietuviai į vežimus krovėsi prekes, kurioms taikoma didžiausia, 40 proc. nuolaida: prekes kūdikiams, vaikams, sodo ir daržo priežiūros reikmenis, vazonus, šiukšlių maišus.

Iš brangesnių prekių paklausūs buvo žaislai – tarkime, beveik 700 litų kainavusį surenkamą namelį galima įsigyti už maždaug 500 litų.

Didžiausia procentinė nuolaida, kiek teko pastebėti, taikoma svogūnų sodinukams. Jie atpiginti nuo 9,99 lito už kilogramą iki 0,99 lito.

Bet tai panašu į rinkodaros triuką – prieš savaitę vienoje  „Maximoje“ Kaune teko matyti tokius pačius svogūnėlius už 2 litus už kilogramą be jokių akcijų.

„Nežinau, ar apsimokėjo važiuoti iš Ukmergės į Vilnių, nieko stebuklingo neradome, bet jeigu jau atvažiavome, tai ir išleidome maždaug pusę tūkstančio litų“, - sakė 40-metė Sandra, kol jos vyras į du vežimėlius krovė vazonus su gėlėmis, maistą, indus ir tualetinio popieriaus ritinius.

Apžvelgus pirkėjų vežimėlius susidarė įspūdis, jog Lietuvos gyventojams pagrindinis rūpestis yra virškinimo procesas: maisto produktai ir tualetinis popierius buvo itin paklausios prekės.

Perkančiųjų brangesnių prekių, tokių kaip per tūkstantį litų kainavusių, šimtu kitu litų atpigintų kepsninių, elektroninės aparatūros, pirko mažai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.