Vietoje pastato „vaiduoklio“ Vilniuje iškils 260 mln. Lt vertės verslo centras

„Quadrum“ statybų aikštelėje, Konstitucijos pr. 21, investicijos sieks 260 mln. Lt. Čia prasidėjo svarbiausias statybos darbų etapas. Po pastatu bus 700 vietų trijų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Pirmas pastatas iš trijų pastatų ansamblio bus baigtas 2015 metais.

Pirmas pastatas bus baigtas 2015 metais.<br>Vilniaus savivaldybės archyvas
Pirmas pastatas bus baigtas 2015 metais.<br>Vilniaus savivaldybės archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2013, 2:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:17 AM

Sveikindamas susirinkusius sostinės vadovas pabrėžė, kad „Quadrum“ statybos yra grįžtančių investicijų į dešinįjį Neries simbolis.

„Dešinysis Neries krantas ir vėl tampa didžiausia statytų aikštele Baltijos regione. Šiuo metu čia vykdomi 9 stambūs investiciniai projektai, į tvarkomus objektus investuojama per 0,5 mlrd. litų, dar apie 100 mln. litų į infrastruktūrą (gatves, dviračių takus, žaliąsias erdves) investuos savivaldybė. Bus sukurta tūkstančiai darbo vietų. Vien “Quadrum” pastatų komplekse pasibaigus statyboms gales dirbti apie 4 tūkst. žmonių“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Viso verslo centro patalpų plotas - 70 tūkst. kv. m. Tai pirmasis verslo centras Baltijos šalyse, kuriame taupų energijos panaudojimą, socialiai atsakingą aplinkos tausojimą ir aukšto lygio komfortą užtikrins „BREEAM“ sertifikatas.

Bendrovės „Schage“ direktorius Kjetil T. Hanssen akcentavo modernių technologijų taikymą būsimuosiuose biuruose.

„Pradėdami verslo centro statybos darbus, geoterminio šildymo sistemą akcentuojame neatsitiktinai. Tai yra vienas svarbesnių novatoriškų techninių sprendimų įgyvendinant „Quadrum“ darnios plėtros principus. Toks šildymo variantas leis ne tik tausoti aplinką, bet ir sumažinti šilumos kainą, o tai suteiks pridėtinės vertės verslo centro nuomininkams“, - pažymėjo projektą įgyvendinančios bendrovės „Schage“ direktorius Kjetil T. Hanssen.

Jo teigimu, paskaičiuota, kad geoterminio šildymo sistema kasmet leis sutaupyti apie 70 tūkst. Lt verslo centro patalpų šildymui, o taip pat ir vėsinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.