Klaipėdoje – prabangus kruizinis laineris „Ocean Princess“

Įsibėgėjo šiųmetis kruizinės laivybos sezonas. Penktadienį į Klaipėdos uostą pirmąkart šią vasarą užsuko prabangus kruizinis laineris „Ocean Princess“. 181 m ilgio laivas priklauso amerikiečių ir britų valdomai vienai didžiausių pasaulyje kruizų kompanijai „Princess Cruises“.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jun 21, 2013, 4:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:16 AM

Laineris į uostamiestį atplukdė 674 keleivius, kurių dauguma anglakalbiai – britai, amerikiečiai ir australai. Klaipėda – antroji 14 dienų poilsinio kruizo stotelė. Čia užsienio turistai viešės tik vieną dieną.

Į dviejų savaičių kelionę laivas leidosi iš Anglijos Doverio uosto. Prieš užsukdamas į Klaipėdą jis aplankė Danijos sostinę Kopenhagą. Iš Klaipėdos laineris pasuks į Rygą. Dar planuojama aplankyti Talino, Sankt Peterburgo, Helsinkio, Stokholmo, Kylio, Amsterdamo uostus. Kruizo paskutinė stotelė – Londonas.

„Ocean Princess“ vienas iš mažųjų kompanijos laivų, tačiau kelionių organizatoriai jį išskiria kaip itin jaukų ir patogų. Kiekvienas keleivis čia pasijunta laukiamas ir gauna daug dėmesio.

Laivas skirtas tik 680 keleivių, tai palyginti nedidelis skaičius tokio dydžio laivui. Būtent dėl to kiekvienam keleiviui skirta daugiau erdvės.

Laineriu „Ocean Princess“ siūloma keliauti po Šiaurės šalis, taip pat Viduržemio jūros regioną, Aziją, Australiją, Naująją Zelandiją.

Dienomis laivo keleiviai kviečiami aplankyti ir arčiau apžiūrėti uostamiesčius, o vakarais siūloma maloniai laiką praleisti viename iš barų, vietos teatre, kazino ar naktiniame klube. Užsisakiusiems kruizą taip pat siūlomos SPA centro, sporto klubo paslaugos, čia įrengta ir meno galerija. Laineryje rengiami jogos užsiėmimai, kulinariniai šou su laivo virtuvės šefu.

10-14 dienų trukmės kruizas šiuo laineriu vidutiniškai kainuoja nuo 4,7 iki 9 tūkst. litų. „Princess Cruises“ linija įkurta 1966 metais Jungtinėse Valstijose.  Jai priklauso 16 lainerių, iš kurių naujausias – „Royal Princess“ pristatytas birželio 13-ąją. Jo inauguracijoje dalyvavo Kembridžo hercogienė Catherine.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.