Baltarusiai pinigus leis ir „duty free“ parduotuvėje Vilniaus geležinkelio stotyje

Pluoštus pinigų sostinės „Akropolyje“ paliekančius baltarusius netrukus gundys ir „duty free“ parduotuvės šeimininkai Vilniaus geležinkelio stotyje. Neapmuitintų prekių parduotuvė čia turėtų įsikurti jau rugpjūtį.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 16, 2013, 7:10 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:00 AM

„Sprendžiant pagal „Akropolį“, pinigų srautas, ateinantis iš Baltarusijos, didelis. O keleivių iš šios šalies srautas dar didės“, - tikras neapmuitintų prekių parduotuvių tinklo „Global Trade LT“ vadovas Aleksandras Karpickis.

„Lietuvos geležinkelių“ duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį maršrutu Vilnius-Minskas ir Minskas-Vilnius važiavo 158 tūkst. žmonių, pernai tuo pačiu metu – 116 tūkstančių.

Naujoji 80 kvadratinių metrų parduotuvė atidaroma perone, iš kurio išvykstama į Minską. A. Karpickis tikras, kad baltarusiai joje noriai pirks ne tik kvepalus ir alkoholį, bet ir cigaretes.

„Žinoma, Baltarusijoje vietinės cigaretės pigesnės nei pas mus, tačiau manau, užsienines pirks“, - sakė parduotuvių šeimininkas.

Be Vilniaus geležinkelio stotyje atidaromos parduotuvės, dvejus metus neapmuitintų produktų prekyba užsiimanti įmonė „Globus Trade LT“ valdo parduotuves Medininkų ir Lavoriškių pasienio su Baltarusija postuose ir Panemunės poste pasienyje su Rusija.

A. Karpickis pasidžiaugė pasienio punktuose veikiančių „duty free“ parduotuvių apyvarta – ji nuolat auga.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.