Sudužusio „Boeing“ šeimininkės „Asiana“ lėktuvuose – daugiau gedimų

„Asiana Airlines“ vėl turi problemų su „Boeing 777“. Vienas iš įmonės orlaivių trečiadienį negalėjo pakilti iš Los Andželo oro uosto, nes iš variklio ėmė tekėti alyva.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

2013-07-17 15:26, atnaujinta 2018-03-02 23:27

Tai įmonei labai nemaloni žinia, nes šis gedimas atsirado nepraėjus nė dviems savaitėms nuo nelaimės San Fransisko oro uoste, kai „Asiana Airlines“ priklausantis toks pat lėktuvas nuslydo nuo nusileidimo tako ir užsiliepsnojo.

Kad iš variklio teka alyva buvo pastebėta kai lėktuvas jau buvo ruošiamas kilti. Jis turėjo skristi iš Los Andželo į Pietų Korėjos Incheono oro uostą. Mechanikai bandė lėktuvą suremontuoti, bet 17 valandų laukę keleiviai galiausiai buvo išskraidinti kitu orlaiviu.

Tik prieš 11 dienų „Asiana Airlines“ priklausantis kitas „Boeing“ lėktuvas sudužo besileisdamas San Fransisko oro uoste. Per nelaimę žuvo trys paauglės merginos, o daugiau nei 180 žmonių buvo sužeista.

JAV ir Pietų Korėjos tarnybos tiria nelaimės priežastis, bet kol kas jos neaiškios. Spėjama, kad lėktuvas prieš nusileidimą skrido per lėtai.

„Asiana“ lėktuvai turėjo problemų ir anksčiau – birželio 2 dieną įmonės „Boeing 777“ nepakilo iš San Fransisko dėl alyvos nuotėkio, o birželio 8 dieną į JAV skridęs lėktuvas buvo grąžintas atgal į Tokijų, nes pilotai pastebėjo nuotėkį hidraulinėje sistemoje, valdančioje lėktuvo sparnų plokštes.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.