Pajūryje auga nekilnojamojo turto paklausa

Įsibėgėjus vasarai ir vis daugiau žmonių plūstant prie jūros, nekilnojamojo turto ekspertai teigia, jog šiais metais būstų paklausa pajūryje, lyginant su krizės laikotarpiu, išaugo kone dvigubai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-01 11:45, atnaujinta 2018-03-02 11:24

Nedidelio ploto racionalūs butai – dažniausias poilsiautojų pasirinkimas Lietuvoje. Taip tvirtina nekilnojamojo turto agentūros „011“ vadovas Mantas Jaruševičius.

„Įsigydami būstą atostogoms žmonės nori, kad jis būtų nedidelis, įrengtas, su visais buityje reikalingais daiktais, kartais netgi tokiomis smulkmenomis kaip plaukų džiovintuvas ar virdulys. Kalbant apie apdailą - pajūryje parduodama labai mažai butų, kurie būtų ne visiškai įrengti. Žinoma, minimalūs komunaliniai mokesčiai žiemos laikotarpiu taip pat yra tarp svarbiausiųjų prioritetų renkantis būstą.“ – teigia M. Jaruševičius.

„Ne mažiau svarbus prioritetas yra kaina. Būstą perkantys poilsiautojai paprastai pasirengę už jį sumokėti 100 – 200 tūkstančius litų. Tiksli kaina priklauso nuo būsto ploto ir vietos, kurioje jis pastatytas.“ – tvirtina NT brokeris.

Pasak pašnekovo, priešingai šiuo metu populiariai nuomonei, užsieniečių investicijos į ekonominės klasės nekilnojamąjį turtą Lietuvos pajūryje nėra labai dažnos, nebent pirkėjus sieja artimesni ryšiai su mūsų šalimi: čia gyvena giminaičiai, tai - sutuoktinio gimtinė ir pan. Paprastai užsieniečiai (didžioji dalis jų – iš Rusijos bei Baltarusijos) pageidauja prabangių būstų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.