HSBC ketina uždaryti daugiau kaip 40 diplomatinių misijų sąskaitas

Didžiausias Europos bankas HSBC dar kartą paprašė daugiau kaip 40-ies diplomatinių misijų uždaryti savo banko sąskaitas - tokie veiksmai yra banko verslo rizikos mažinimo programos dalis. Viena iš svarbiausių tokių misijų laikoma Vatikano ambasadoriaus tarnyba Didžiojoje Britanijoje. Šalyje sekmadienį jau kilo sumaištis, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 10:08 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:04 AM

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija bendradarbiauja su HSBC, padėdama diplomatams atidaryti sąskaitas kituose šalies bankuose.

HSBC teigimu, ambasados turi atitikti tuos pačius reikalavimus, kaip ir kiti jo verslo klientai, tai yra vystytis ekonomiškai, nešti pelną, efektyviai planuoti išlaidas, būti likvidžios ir veikti tarptautiniu mastu. „HSBC nuo 2011 m. gegužės taiko „penkių reikalavimų filtrą“ visiems verslo klientams ir ambasadoms nebus daroma jokių išimčių“, - pranešė banko atstovas spaudai.

Didžiosios Britanijos pareigūnai teigia, kad banko sprendimas sukėlė sumaištį, nes ambasados turi turėti banko sąskaitą ne tik vizoms apmokėti, tačiau per finansų instituciją taip pat mokami atlyginimai darbuotojams, nuomos ir transporto mokesčiai.

Ambasadoms sunku atidaryti naujas sąskaitas kituose Didžiosios Britanijos bankuose, nes daugelis jų laikomos rizikingomis dėl pasitaikančių pinigų plovimo atvejų. HSBC 2012 m. jau buvo nubaustas JAV finansų reguliavimo tarnybų 1,92 mlrd. JAV dolerių bauda, nes laiku neužkirto kelio pinigų plovimui per savo sąskaitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.