Iš Vilniaus – pirmasis „Air Lituanica“ skrydis į Berlyną

Pirmadienį iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto bendrovė „Air Lituanica“ pirmąkart skraidina į Vokietijos sostinę Berlyną. Berlyną pirmuoju skrydžiu pasieks 51 keleivis.

Pirmadienį iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto bendrovė „Air Lituanica“ pirmąkart skraidina į Vokietijos sostinę Berlyną.<br>T. Bauras
Pirmadienį iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto bendrovė „Air Lituanica“ pirmąkart skraidina į Vokietijos sostinę Berlyną.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2013, 12:48 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:57 AM

Berlynas – trečioji lietuviško oro vežėjo kryptis. Vokietijos sostinę po Briuselio ir Amsterdamo „Air Lituanica“ rinkosi galvodama daugiausia apie verslo keleivius.

Oro bendrovės šeimininkai tikri, kad Vilnių tiesiogiai norės vokiečių verslininkai, be to, ši kryptis bus naudinga lietuviams, turintiems reikalų Berlyne. Lietuviai nepamiršo ir Vokietijoje vykstančių įvairių verslo sričių, žemės ūkio parodų.

Tiesa, viliamasi, kad naujas skrydis bus paklausus ir tarp turistų.

Į Berlyną skraidinama „Embraer 170“ tipo orlaiviu pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais. Lėktuvas iš Vilniaus kils 13.55 val., išvykimas iš Tėgelio oro uosto – 15.10 val. vietos laiku. Skrydžio trukmė – 1 val. 35 min.

Pirmąjį veiklos mėnesį oro bendrovės „Air Lituanica“ lėktuvai buvo naudojami daugiau nei 220 valandų. 58 proc. keleivių skrido į Vilnių, o 42 proc. – iš Vilniaus. Kompanijai pavyksta sklandžiai laikytis skrydžių grafiko: laiku įvyko 95 proc. išvykstamųjų ir 93 proc. atvykstamųjų „Air Lituanica“ reisų į Tarptautinį Vilniaus oro uostą. Šiuo metu vidutinis orlaivių užimtumas siekia 65 proc. Atsižvelgiant į bilietų rezervavimo srautus, prognozuojama, jog rudenį šis rodiklis kils iki 70 proc.

„Air Lituanica“ vykdo skrydžius į Briuselį kasdien, išskyrus šeštadieniais, taip pat kasdien vykdomi skrydžiai į Amsterdamą. Šių metų rudenį „Air Lituanica“ planuoja pradėti skrydžius ir į Miuncheną, Prahą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.