Trečdalį „Lietuvos ryto“ grupės akcijų perka B.Gudelis

Tikimasi, kad žinomas verslininkas savo verslo idėjomis prisidės sustiprinti vieną didžiausių ir įtakingiausių šalyje žiniasklaidos grupių pozicijas.

Didžiausią "Lietuvos ryto" akcininką įsigijo B.Gudelio įmonė.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Didžiausią "Lietuvos ryto" akcininką įsigijo B.Gudelio įmonė.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2013, 11:13 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:31 PM

„Labai gera įmonė. Labai daug perspektyvų matome, tikrai yra daug galimybių. Reikia, žinote, spaudą išlaikyti nepriklausomą“, - savo sprendimą aiškino B.Gudelis, jau daugelį metų gerai pažįstantis šios bendrovės vadovus ir daugelį įmonės senbuvių. 

Tikimasi, kad žinomas verslininkas savo verslo idėjomis prisidės sustiprinti vieną didžiausių ir įtakingiausių šalyje žiniasklaidos grupių pozicijas.

„Šis sandoris esmės nekeičia, kaip dirbome taip dirbsime ir toliau. Tačiau stebina ir nemaloniai nuteikia tai, kad mūsų grupei nebuvo leista dalyvauti procese įsigyjant šių akcijų", - sakė „Lietuvos ryto" vadovas Gedvydas Vainauskas.

Bendrovė „Snoras Media", valdanti 34 proc. "Lietuvos rytas" grupės akcijų, parduodama „Fragrances International" antrinei bendrovei „BIG group". Daugiau informacijos apie sandorį banko "Snoras" bankroto administratorius Neilas Cooperis žada pateikti gavus Konkurencijos tarybos leidimą, įvykdžius kitas sandorio sąlygas ir užbaigus pardavimą procesą. 

B.Gudelis teigė, jog pasiūlė didesnę kainą nei konkurentai. Kiek ketinama sumokėti už akcijų paketą, B.Gudelis neatskleidė. 

„Dabar reikia sumokėti už akcijas ir pradėti tuos mokėjimus, ateityje investuosime“, - sakė jis.

Verslininkas tikisi, kad Konkurencijos tarybos leidimas bus gautas. Prašymas tarybai pateiktas praėjusį penktadienį. 

„Su konkurencija mes čia nieko bendra neturime, mūsų įmonės nieko (žiniasklaidos rinkoje - Red.) neturi“, - sakė B.Gudelis. 

B.Gudelis teigė, kad akcijų paketą įsigysianti jo valdomos grupės įmonė „Big Group“ (didmeninės prekybos įmonės „Fragrances International“ valdoma įmonė įkurta 2007 metais - Red.) specializuosis žiniasklaidos versle. 

B.Gudelis šiemet buvo priverstas parduoti vieno didžiausių kosmetikos tinklų Europoje „Douglas“ padalinio Baltijos šalyse „Douglas Baltic“ 49 proc. akcijų paketą. Praėjusią savaitę Vokietijos „Douglas Holding“ gavo Konkurencijos tarybos leidimą iš B.Gudelio valdomos „Fragrances International“ įsigyti šias akcijas. 

„Fragrances International“ valdo antrines įmones Latvijoje ir Estijoje, be to, B.Gudeliui priklauso parfumerijos parduotuvių tinklą Lietuvoje ir Latvijoje valdanti bendrovė „KristiAna“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.