Rusijoje tęsiasi sugriežtinta vežėjų patikra

Rusijoje ir toliau tęsiasi beveik

Rusijoje ir toliau tęsiasi beveik mėnesį trunkanti sugriežtinta Lietuvos vežėjų patikra<br>G.Pečkaitytės asociatyvi nuotr.
Rusijoje ir toliau tęsiasi beveik mėnesį trunkanti sugriežtinta Lietuvos vežėjų patikra<br>G.Pečkaitytės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-07 14:56, atnaujinta 2018-02-21 09:57

„Iš esmės situacija daugiau mažiau tokia pati - sunkvežimiai nukreipiami tiek vidinėse, tiek išorinėse muitinėse detaliam patikrinimui“, - sakė Gytis Vincevičius.

Anot jo, apribojimai gerokai sumažino vežėjų pajamas, be to, prarandama nemenka rinkos dalis.

„Tuoj bus mėnuo, kai taikomi apribojimai. Iš tiesų vežėjams yra labai problematiška, prarandama rinkos dalis, siuntėjams ateina nurodymai, kad nebūtų vežami kroviniai lietuviškais automobiliais. Sunku paskaičiuoti konkrečius nuostolius, bet kai kurių įmonių apyvartos ir 40 proc. sumažėjo“, - teigė asociacijos atstovas.

Praėjusią savaitę vežėjai užsiminė, kad nuodugni patikra galbūt pratęsta iki spalio 7 dienos. Anksčiau manyta, kad ji bus baigta rugsėjo 30-ąją.

Rugsėjo viduryje Rusija įvedė griežtą muitinės patikrą lietuviškoms prekėms. Pareigūnai Vilniuje ir Briuselyje pasmerkė tokius veiksmus. Anksčiau vežėjai skaičiavo, kad per maždaug 2 savaites galėjo patirti apie 10 mln. eurų nuostolių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.