Buvusio „Skype“ vadovo patarimas: „Neklausykite patarimų, dirbkite“

Penktadienį Lietuvoje, Vilniaus Teatro arenoje, vyko gyvas Michaelo Jacksono pasirodymas. Tačiau muzikos ir šviesos buvo mažokai, nes šis M.Jacksonas – IT pasaulio atstovas, kadaise pridėjęs ranką prie „Skype“ sėkmės.

Atkaklumą turi lydėti atitinkama aistra savo darbui ar idėjai.<br>123rf nuotr.
Atkaklumą turi lydėti atitinkama aistra savo darbui ar idėjai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 11, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:27 AM

Šiuo metu dirbantis verslo angelų fonde, M.Jacksonas lankėsi Izraelio kompanijos „Wix“ renginyje „Building High-Growth Internet Companies“ renginyje, kuriame kalbėjo apie būtinas sėkmingo žmogaus savybes.

Bendraudamas su lietuviais M.Jacksonas pasakojo, kad domėtis elektronika pradėjo nuo 9 metų, kai bandydavo sukonstruoti savo radijo aparatus. „Norėjau išgirsti stotį „Amerikos balsas“, - prisiminė pranešėjas.

Vaikystėje gimusi aistra elektronikai nedingo M.Jacksonui ūgtelėjus. Jis baigė elektronikos ir komunikacijos kursus ir įsidarbino BBC.

Tačiau po kiek laiko M.Jacksonas pabūgo, kad visą gyvenimą pradirbs vienoje įmonėje ir išeis į pensiją taip ir nepatyręs nieko naujo.

„Smalsumas varo verslą ir visuomenę į priekį. Tikiu, kad švietimo sistema turi padaryti tik vieną darbą – išmokyti žmones būti smalsiais“, - sakė M.Jacksonas, pridėjęs, kad puikios idėjos nesukuriamos „sėdint ir galvojant“.

„Visi, kas nori kažką daryti puikiai, turi tam skirti bent 10 tūkst. valandų. Nesvarbu, ar tu krepšininkas, ar programuotojas. Tam skiriant darbo laiką, reikiamas lygis būtų pasiekiamas per penkerius metus. Darant tai laisvalaikiu, tam gali neužtekti ir viso gyvenimo“, - kalbėjo M.Jacksonas.

Be to, atkaklumą turi lydėti atitinkama aistra savo darbui ar idėjai.

„Ebay“ įkūrėjas neturėjo svajonės uždirbti milijonų – nors jis tai padarė. Jis tiesiog norėjo parduoti daiktus internetu. Ir aš tikiu, kad jei „Ebay“ būtų nepasisekę, jis vis tiek valdytų ir išlaikytų tokį tinklapį, nes jis turi pašaukimą“, - palygino M.Jacksonas.

Be to, be aistros būtų sunku įveikti visas jauno verslo kelyje atsirandančias kliūtis.

„Gyvenimas sunkus. Dažnai trūksta pinigų. Viskas genda. Reguliacijos institucijos bando tave išjungti, konkurentai bando tave sužlugdyti. Vienas startuolis Anglijoje, sukūręs pinigų skolinimo programą, sulaukė net Bažnyčios rūstybės“, - juokiantis auditorijai pasakojo M.Jacksonas.

Pabaigai vyriškis paliko svarbiausią patarimą.

„Neklausykite manęs. Neklausykite patarimų. Jei esate tikrai talentingi ir turite gerą idėją, jums reikia ne patarimų, o daug sunkaus darbo. Pavyzdžiui, viena Suomijos telefonų gamintoja kartą nutarė paklausti žmonių, kiek turėtų kainuoti mobilusis telefonas. Tai buvo milžiniška apklausa, jie apklausė apie 50 tūkst žmonių.

Jie atsakė, kad už telefoną reikėtų mokėti nuo 10 iki 150 JAV dolerių. Remdamasi šios apklausos rezultatais, „Nokia“ atšaukė išmaniųjų telefonų vystymo projektą. Matome, kaip jiems tai baigėsi. Kartais reikia užsikimšti ausis ir nesiklausyti, ką sako kiti“, - patarė M.Jacksonas.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.