Milijonus kainuojančio būsto pirkėjo paieškos trunka jau ne vienerius metus

Kai būsto kaina keli milijonai litų, tokio lengvai neparduosi, viskas užtrunka metus, dvejus ir dar ilgiau. Labai turtingi žmonės milijonus už namus investuoja tik su rekomendacijomis. Dar jiems patinka, kad apie pasiūlytą būstą viešos informacijos būtų kuo mažiau.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:20 AM

Tačiau ir pirkdamas už šimtą tūkstančių, ir už milijonus žmogus vienodai karštai reikalauja nuolaidos. Tad išskirtinių namų pardavėjams irgi tenka nusileisti - numesti vieną kitą milijoną.  Kitaip vargu ar parduotų.

Aštuonerius metus itin prabangius būstus parduodančios  „DNB būsto” brokerės Kristinos Marčiulevičienės sąraše – per dvidešimt išskirtinių butų ir namų. Tarp jų – ir brangiausias namas Lietuvoje, įvertintas 12 mln. litų. Beje, jo savininkas dar prieš metus tikėjosi gauti 14 mln. litų, tačiau neatsiradus pirkėjui, sumažino kainą.

Būsto, už kurį prašoma nuo milijono iki dviejų, kvadratinio metro kainą dar įmanoma apskaičiuoti, o jau kainuojančių kelis ar keliolika milijonų – nebe. Mat kiekvienas jų yra išskirtinis, ir tiesiog nėra su kuo tokių būstų palyginti. Todėl nei brokeriai, nei šeimininkai nesitiki, kad toks turtas greitai ras savo pirkėją.

Tiesa, bendradarbiaujant su turtingais klientais brokeriams darbą labiausiai apsunkina tai, jog beveik visi jie nekilnojamąjį turtą nori parduoti kuo brangiau, tačiau taip pat nori, kad to niekas nesužinotų. O bendras vardiklis, siejantis turtuolį ir paprastą pirkėją, – nuolaidos. Pirkdamas ir už šimtą tūkstančių, ir už milijoną žmogus vienodai karštai jų nori.

„Ne Jūs turėsite rūpintis namu, bet namas pasirūpins Jumis“, – taip skelbime rašoma apie šiuo metu už 6 mln. litų parduodamą namą Vilniuje, Valakampiuose.

Visi techniniai įrenginiai jame valdomi vos vienu distancinio pulto paspaudimu, mat čia įdiegta „protingo namo“ sistema. Nekilnojamojo turto portalo domoplius.lt duomenimis, dabar Vilniuje naujų šeimininkų laukia apie dešimt prabangiai įrengtų namų, kurių kaina viršija 5 mln. litų.

Brangiausiai parduodami sostinės namai pastatyti prestižiniuose Vilniaus rajonuose – Valakampiuose, Antakalnio rajono pakraštyje, Verkiuose. Beveik visus juos supa miškas, prie kai kurių teka upė. Rami aplinka bei patogus susisiekimas skelbimuose nurodomi kaip vieni pagrindinių šių namų privalumų.

Penkis ar daugiau milijonų litų kainuojančių namų pardavėjai dažnai pabrėžia ne tik puikią vietą, bet ir pačio namo išskirtinumą.

Pavyzdžiui, Antakalnio rajone už 6 mln. litų parduodamo namo svetainės langai – tai 8 metrų aukščio įspūdingi vitražai, pro kuriuos atsiveria vaizdingas pušynas ir upė. Šiame name yra net keturi miegamieji, turintys atskirus vonios kambarius.

„Visi prabangūs namai Vilniaus mieste – labai dideli. Vidutinis jų plotas – 400 kv. m, o kai kurių siekia net 600 kv. m. Pačių prabangiausių butų sostinėje plotas – perpus mažesnis. Tiesa, vieno kvadrato kaina tokia pati – apie 20 tūkst. litų“, – sako domoplius.lt projekto vadovas Evaldas Narbuntovičius.

Kito Valakampiuose esančio namo kaina siekia 7 mln. litų. Dviejų aukštų namas su penkiais kambariais, dviem vonios kambariais, dviem balkonais ir baseinu lauke išsiskiria išplanavimu ir erdviais kambariais. Namą supa kruopščiai sutvarkyta, aptverta ir apšviesta teritorija, kurioje akį traukia puikiai prižiūrėti dekoratyviniai medžiai ir krūmai bei vaizdas į netoliese esantį mišką.

Dizainu išsiskiria dar vienas milijonierių laukiantis namas Valakampiuose. Jo forma – lyg du vienas su kitu sujungti kubai. Namo apdailai buvo naudojamos brangios samanų spalvos belgiškos plytos, kurios susilieja su namą supančiu pušynu. Pagal aukščiausius standartus pastatyto namo vidus įrengtas iš itin kokybiškų medžiagų.

Jame yra ąžuolinės grindys, ąžuoliniai vitrininiai langai, židinys, šildomos grindys ir net SPA centras. Prieš ketverius metus pastatytas septynių kambarių namas parduodamas už daugiau nei 5 mln. litų.

Šiuo metu Vilniuje parduodama apie 250 namų, kurių kaina viršija 1 mln. litų.

O per metus sostinėje parduodama apie dešimt per milijoną kainuojančių būstų. Šiuo metu brangiausio sostinėje parduodamo būsto kaina siekia 12 milijonų litų. Lietuvos pajūryje savo pirkėjų laukia trys išskirtiniai namai – du Palangoje ir vienas Karklėje.

O Kaune brangiausias šiuo metu parduodamas gyvenamasis namas – mirusiam pramonininkui Bronislovui Lubiui priklausęs pastatas, stovintis pačioje Žaliakalnio širdyje. Jo paveldėtojai tikisi gauti 5 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.