Vilniui siūloma sumažinti gyventojų pajamų mokesčio dalį

Siūloma sumažinti Vilniaus miesto

Pasak parlamentaro, šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės skola, kuri siekia maždaug 1 mlrd. litų, atsirado dėl utopinių, milijonus kainuojančių ir nepasiteisinusių projektų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak parlamentaro, šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės skola, kuri siekia maždaug 1 mlrd. litų, atsirado dėl utopinių, milijonus kainuojančių ir nepasiteisinusių projektų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2013, 9:42 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:13 PM

Tokį pasiūlymą Savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo metodikos ir priedėlio pakeitimo projektui užregistravo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai priklausantis Seimo narys Andrius Mazuronis.

Šiame įstatymo projekte yra siūloma didinti gyventojų pajamų mokesčio dalį nuo 42 iki 48 proc. ir taip gelbėti Vilniaus miesto savivaldybę nuo gresiančio bankroto.

Pasak parlamentaro, šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės skola, kuri siekia maždaug 1 mlrd. litų, atsirado dėl utopinių, milijonus kainuojančių ir nepasiteisinusių projektų, taip pat dėl netinkamai pasirinktų prioritetų.

„Manau, kad Vilniaus miesto savivaldybei reikėtų atidžiau sudėlioti prioritetus, labiau vertinti ir ginti vilniečių interesus ir poreikius, nesiimti milijoninių investicinių projektų, kurie neatneša jokios naudos. Todėl siūlau Vilniaus miesto savivaldybei tenkančią gyventojų pajamų mokesčio dalį didinti nuo 42 iki 45 proc. Reikėtų stebėti, kaip savivaldybė tvarkosi su milijardine skola, kaip ir kur investuoja gautas lėšas. Tik tokiu atveju, jeigu savivaldybė tinkamai lėšas panaudos, būtų galima svarstyti galimybę didinti gyventojų pajamų mokesčio dalį iki 48 proc.“, - teigė Seimo narys.

Anot A.Mazuronio, gautos pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio gali būti netikslingai panaudotos ir nebus skirtos padengti Vilniaus miesto savivaldybės skolos. Seimo narys siūlo likusią sumą, kurios negautų Vilniaus miesto savivaldybė, suteikti per tikslines dotacijas ar paskolas savivaldybės biudžetui, kurios būtų skirtos įsiskolinimui padengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.