Higienistai kavinėms ir restoranams dalins puodelius

Vertinimas bus privalomas visoms kavinėms ir restoranams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2013, 9:14 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:23 PM

Net maitinimo įstaigos įvertinimą – ženklą su puodeliais VMVT pagamins savo lėšomis ir įmonei įteiks nemokamai, skelbia "Verslo žinios".

„Sąnaudos nebus didelės, kadangi informacinę sistemą turėjome, ją tik papildėme. Įvertinimas bus atliekamas per planinį patikrinimą. Kainuos tik ženklas, bet tai nėra labai didelės lėšos“, – skaičiuoja Aušra Išarienė, VMVT Maisto skyriaus vedėja.

Užtat procesas, kol visos įmonės privalomai bus patikrintos ir ženklą su jai suteiktų puodelių skaičiumi pasikabins ant įėjimo į restoraną ar kavinę durų, gali užsitęsti net dvejus metus, rašo "Verslo žinios".

Planiniai patikrinimai mažos rizikos įmonėse vyksta kartą per dvejus metus, vidutinės rizikos – kartą per metus, padidintos rizikos – dažniau, priklausomai nuo įmonės pobūdžio.

Vertinimas bus privalomas visoms kavinėms ir restoranams.

Idėją imtis dar venos funkcijos ir reitinguoti viešojo maitinimo įmones pasiūlė Jonas Milius, VMVT vadovas.

To imtis jį paskatino per dvylika viešojo maitinimo sektoriaus kontrolės metų kasmet augantis vartotojų nusiskundimų skaičius.

Daugėja skundų ir dėl patiekalų kokybės. Koldūnai, balandėliai, sriubos, padažai pagaminami ir užšaldomi. Tai vienas iš technologijos pažeidimų. Lankytojas nežino, kad valgo ne šviežiai pagamintą karbonadą, bet atšildytą mikrobangų krosnelėje, ar balandėlius, neaišku, prieš kiek dienų užšaldytus ir vėl atšildytus.

VMVT specialistus stebina, kad sriubas ar netgi padažus užšaldo ir gerai žinomi restoranai.

Jeigu dėl pažeidimo su VMVT verslininkai ginčysis, įmonė galės parašyti teritorinės VMVT viršininkui pretenziją. Kad ši pretenzija būtų objektyviai išnagrinėta, įmonę tikrinęs inspektorius nedalyvaus – tik teritorinės VMVT viršininkas ir atsakingi asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.